Yalnızca Mutfakta Kademe Atlayanların Bildiği 12 Pratik Tüyo
Hem teknoloji, hem de günlük hayatta yaşadığımız deneyimler sayesinde, her gün yeni bir bilgi öğreniyoruz. İşte, mutfakta acemi olmayanların bildiği 12 pratik bilgi:

Hayatın farklı alanlarından öğrendiğimiz her bilgi, günlük hayatta mutlaka karşımıza çıkıyor. Mutfak tüyoları köşemiz için bugün, mutfakta acemilik seviyesini atlayıp yeni bir kademeye geçenlerin bildiği püf noktalarını paylaşıyoruz. İşte, bilenlerin bilmeyenlere mutlaka söylemesi gereken 12 pratik bilgi:

  1. Şişeleri kolayca temizlemek için, içerisine 1 kaşık pirinç ve az miktarda sıvı deterjan ekleyip çalkalayın. Ardından duru suyla çalkalayarak, tertemiz olmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Yarım soğanın üzerine pudra şekeri dökerek, paslanan bıçakları rahatça temizleyebilirsiniz.
  3. Dilimlenmiş elmaların hızlıca bozulmasını önlemek için, bir kabın içine 1 bardak su ve iki kaşık bal koyun. Elmaları bu kapta bekleterek bozulmalarını önleyebilirsiniz.
  4. Mutfak tezgahındaki yemek artıklarını temizlemek için, üzerine döküp nemli bezle silebilirsiniz.

  1. Tatlı, dondurma ve pastaları çikolatayla süslemek için, çikolatalarınızı sebze soyucu ile kesebilirsiniz.
  2. Yumurtanın daha uzun süre taze kalması için, üzerine ayçiçek yağı sürebilirsiniz.
  3. Limonu daha kolay bir şekilde sıkmak için, ılık suyun içinde 5 dakika bekletmeniz yeterlidir. Aynı yöntemi portakal için de deneyebilirsiniz.
  4. Un gibi kuru malzemelerin böceklenmesini önlemek için, saklama kabına birkaç adet defne yaprağı koyabilirsiniz.


  1. Bakır kapları parlatmak için, temiz bir bezi turşu suyuna batırıp bakır eşyaların dışını ovalayabilirsiniz.
  2. Köfteleri daha güzel pişirmek için, ortasına parmağınızla bastırarak hafif boşluk açabilirsiniz.
  3. Kaynayan tencerenin taşmasını önlemek için, tencerenin üzerine tahta kaşığı ters bir şekilde yerleştirin.


  1. Bulaşık süngerindeki yemek ve yağ lekelerinden kurtulmak için, süngeri tuzlu suda bekletin.
  2. Soğanın üzerine limon sıktıktan sonra doğrarsanız, gözünüzün yanmasını önleyebilirsiniz. Ayrıca soğan doğrama aşamasında sakız çiğnemek de son derece etkili bir çözüm.
  3. Tereyağının hızlıca oda sıcaklığına gelmesi için, üzerini bir bardakla kapatıp bekletebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Dünyadaki en sağlıklı 10 mutfak
  2. Herkesin bilmesi gereken mutfak bilgileri
  3. Mutfağın atmosferini değiştiren detaylar
  4. Temel pişirme teknikleri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Cevizli Tarifler: 10 Farklı Cevizli Tarif
Şefler neden uzun şapka takıyor?
Baharat Takımı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Özellik
Nar Kabuğu Nasıl Kurutulur?
12 Kasım 2024 Masterchef: 1. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Ergenlik Dönemi İçin Sağlıklı Beslenme Rehberi