Yağ Çekmeden Köfte Kızartmak İçin 4 Tüyo
Köfte patates ikilisini sevenleri böyle alalım. Mis gibi kokusuyla iştahınızı açan köfte yağ çekmeden nasıl kızartılır? İşte, yağ çekmeden köfte kızartmak için bilmeniz gereken 4 püf noktası:

Küçük büyük demeden herkesin favorisi olan köfte ve patates kızartması, hem lezzetiyle, hem de iştah açan görünümüyle midelerimizi şenliğe dönüştürüyor. Meşhur anne köftesi fırında veya ızgarada pişirilebilmesine rağmen, en çok yağda kızartılarak tüketiliyor. Ancak yapım aşamasında yapılan bazı yanlışlar, o özlediğimiz tada ulaşmamızı engelliyor ve günün sonunda mideyi rahatsız eden yağlı köfteler ortaya çıkıyor. Tam da bu yüzden hem mükemmel kıvamıyla, hem de lezzetiyle tadına doyamayacağınız köfteler yapmak için, hazırladığınız köfteleri yağ çekmeden pişirmenin sırlarını açıklıyoruz. 

Yağ çekmeden köfte pişirmenin püf noktalarına geçmeden önce, bir an önce denemek isteyenler için anne köftesi tarifini buraya bırakıyoruz. 

Yağ Çekmeden Köfte Nasıl Kızartılır?

  1. Kıyma seçimi

Nefis köftelerin en önemli sırrı, tabi ki kıyma seçiminde saklı. Kıymayı, mutlaka güvendiğiniz bir kasaptan veya marketten almanızı öneriyoruz. Alacağınız kıymanın orta yağlı dana kıyması olmasına da çok dikkat edin. Kıymayı alırken, 2 kez çekmelerini rica edin. Bu sayede kıvamını tutturmanız daha kolay olacaktır. 

  1. Köfte harcı

Kıymayı aldıktan sonra içine rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları ekleyin. Harcın güzelce tutmasını sağlamak ve dağılmasını önlemek için, ufalanmış ekmek ve galeta unu kullanabilirsiniz. Eğer ekmek kullanacaksanız, ekmek kabuğunun harca girmemesine çok dikkat edin.

  1. Karbonat

Mutfaklarda en çok yardıma koşan malzemelerden biri olan karbonat, aynı zamanda yağ çekmeyen köftelerin de en önemli sırrı. Köfte harcına bir tutam karbonat ekleyerek yağ çekmesini önleyebilir ve kabarmasını sağlayabilirsiniz. Harcı hazırladıktan sonra, mutlaka buzdolabında dinlendirin. Bu sayede daha az yağ çekecektir. 

  1. Pişirme

Yağ çekmeyen bir köfte yağmak için, tencereye çok az yağ dökün. Yağ kızmadan köfteleri içine atmayın. Tüm köfteleri tek seferde pişirmeye çalışmayın. Bunun yerine bölümlere ayırarak yavaş yavaş kızartmayı deneyin. Pişirme işlemini mutlaka orta ateşte yapın. Eğer çok yüksek sıcaklıkta kızartmaya çalışırsanız, köfteler çok hızlı pişecek, içi yağlı dışı ise kuru kalacaktır. Köfteleri pişirdikten sonra, kağıt havlu serili bir tabağın içine alarak fazla yağın süzülmesini sağlayın. 10 dakika dinlendirdikten sonra temiz bir taba alarak servis edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. En iyi köfte tarifleri
  2. Yöresel köfte tarifleri
  3. Köftenin yanına ne gider?
  4. Köfte hazırlarken yapılan hatalar
  5. Köfte baharatı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yemekten Sonra Neden Spor Yapılmaz?
Donuk Çorba Nasıl Çözülür?
Zerdeçal Nasıl Kurutulur?
Nisan Ayı Meyveleri ile Hazırlanan Tarifler: Nisan Ayı Meyveleri ile Hazırlanan 10 Lezzetli Tarif
Mücveri Tazeliğini Koruyarak Saklamanın Püf Noktaları
Acuka Yapmanın Püf Noktaları