Yabani Havuç Nasıl Pişirilir?
Yabani havuç, normal havuca göre daha açık renge ve farklı bir tada sahiptir. Peki, yabani havuç nasıl pişirilir ve yenir? İşte, yabani havucu pişirmek için uygulayabileceğiniz yöntemler:

Yabani havuç, birçok yemekle uyum sağlayabilen tatlı ve dünyevi bir tada sahiptir. Vitamin ve mineralle dolu olan bu havuçlar, marketlerde çok kolay bulunmasa da, yöresel pazarlarda rastlayabileceğiniz havuçlardan biridir. Antioksidanlar, B6 vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini bakımından zengin olan yabani havuçlar, bağışıklığın güçlenmesine destek olabilir. 

Yabani Havuç Nasıl Seçilir?

Yabani havuç seçerken, sağlam ve lekesiz olmasına dikkat edin. Üzerinde kesikler olmaması önemlidir. Yabani havucun rengi soluktur. Eğer tatlı bir havuç istiyorsanız, daha küçük ve yumuşak olanları tercih edebilirsiniz. Yabani havuç filizlendiyse, bunları almaktan kaçının. Aldığınız yabani havuçları serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. 

Yabani Havuç Nasıl Pişirilir?

Yabani havucu pişirmeden önce, hazırlamanız gerekir. Önce üzerindeki kirleri temizlemek için, soğuk su altında güzelce durulayın. Ardından sebze soyucu kullanarak üstündeki kabukları soyun. Yabani havucun üst ve alt kısmını kesin. Ardından kullanacağınız tarife göre istediğiniz boyutta kesebilirsiniz. Eğer tavada kızartacaksanız halka şeklinde, soteleyecekseniz küp şeklinde ve salata içinde kullanacaksanız rendeleyerek işe başlayabilirsiniz. Yabani havucu şu şekilde pişirebilirsiniz;

  1. Haşlama: Yabani havuçları eşit parçalara bölün. Kaynar su dolu tencereye alın ve 15 dakika boyunca pişirin. Havuçlar yumuşayınca suyunu süzebilirsiniz.
  2. Fırınlama: Yabani havuçları eşit parçalara bölerek zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Fırın tepsisine yayın ve 200 dereceli fırında çıtır çıtır olana kadar, yaklaşık 25 dakika, pişirin. 
  3. Soteleme: Yabani havuçları dilimleyin. Tavaya yağ alın ve havuçları içine ekleyin. Havuçları yumuşayana kadar 10 dakika karıştırarak soteleyin. Dilerseniz, farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. 

Yabani havucu patates, pancar gibi kök sebzelerle eşleyebilir, biberiye, kekik ve tarçın gibi baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Arapsaçı otu nasıl pişirilir?
  2. Dondurulmuş bamya nasıl pişirilir?
  3. Çiriş otu nasıl pişirilir?
  4. Şeker pancarı nasıl pişirilir?
  5. Dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Ordu Kahvaltı Mekanları: Ordu'da Kahvaltı Yapabileceğiniz 10 Mekan
Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk