Vejetaryenler İçin Dürüm Tarifleri: 10 Nefis Vejetaryen Dürüm Tarifi
Vejetaryenler ne yer? Vejetaryen dürümü nasıl hazırlanır, içine hangi malzemeler eklenir? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz 10 farklı vejetaryen dürüm tarifi:

Vejetaryen beslenmede tavuk, kırmızı et, balık ve kümes hayvanları yerine, sebzeler, meyveler, yağlı tohumlar, kuru baklagiller gibi bitkisel kaynaklı besinler tüketilir. Yeterli vitamin ve mineral alabilmek için, bitkisel kaynaklı ürünler beslenme programlarına eklenir. Veganlardan farklı olarak vejetaryenler peynir, süt, yumurta, bal gibi hayvansal kaynaklı gıdaları tüketebilir. İşte, beslenme programınıza ekleyebileceğiniz 10 farklı vejetaryen dürüm tarifi:


  1. Avokado Dürüm


Malzemeler;

  1. 1 yaprak lavaş 
  2. 1 adet avokado 
  3. 5 yaprak fesleğen
  4. ½ limon suyu
  5. 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut 
  6. 1 adet domates
  7. 1 küçük kırmızı soğan
  8. 4 dal taze nane
  9. Zeytinyağı
  10. Tuz 
  11. 1 diş sarımsak 


Yapılışı: Avokado, limon suyu, tuz ve sarımsak bir kap içinde ezilir. Kenara alınır. Fesleğen ve taze nane ince ince kıyılır ayrı bir kaba alınır. Küp küp doğranan domates, ince kıyılan soğan ve zeytinyağı fesleğen ve nanenin içine alınır. Zeytinyağı ve tuz ile lezzetlendirilir. Lavaş ısıtılır ve avokadolu karışım sürülür. Üzerine domatesli karışım koyulur ve haşlanmış nohut dürüm içerisine serpiştirilir. Afiyet olsun.


  1. Pirinç Yufkalı Dürüm


Malzemeler;

  1. 3 yaprak pirinç yufkası
  2. 1 dal pırasa
  3. 2 dal kereviz sapı
  4. 1 küçük kırmızı soğan 
  5. 1 adet şeftali  


Yapılışı: Sebzeler ve şeftali aynı uzunlukta parmak şeklinde doğranır. Pirinç yufkaları içi su dolu bir kapta 1 dakika bekletilir. Doğranan sebzeler içine dizilir ve rulo şeklinde dürüm yapılır. Afiyet olsun.  


  1. Humus Dürüm


Malzemeler;

  1. 1 su bardağı haşlanmış nohut
  2. 2 diş sarımsak
  3. 1 adet limon suyu
  4. ¼  su bardağı tahin
  5. ¼ çay bardağı zeytinyağı
  6. ½  tatlı kaşığı kimyon
  7. 1 çay kaşığı tuz
  8. ½ demet roka 
  9. 3 adet cherry domates
  10. 1 adet lavaş


Yapılışı: Haşlanmış nohut, tahin, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak blenderda püre haline getirilir. Limon suyu, kimyon ve tuz da karışıma eklenir. İstenilen humus kıvamı için isteğe bağlı soğuk su eklenebilir. Lavaşın içine humus sürülür. Yıkanan ve kurutulan rokalar içine dizilir ve domateste eklenerek dürüm haline getirilir. Dilerseniz, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun. 


  1. Falafel Dürüm


Malzemeler;

  1. 1 su bardağı haşlanmış nohut
  2. 3 yemek kaşığı un 
  3. 5 dal maydanoz 
  4. 2 diş sarımsak 
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. 1 yemek kaşığı tahin
  7. 2 çay kaşığı kimyon
  8. ½ soğan 
  9. 1 çay kaşığı tuz 
  10. 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  11. ½ çay kaşığı zerdeçal
  12. 3 yemek kaşığı tahin
  13. Limon suyu
  14. 1 diş sarımsak 
  15. 2 yemek kaşığı yoğurt
  16. Lavaş 
  17. Roka


Yapılışı: Haşlanmış nohut, un, maydanoz, sarımsak, zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tahin, kimyon, soğan, tuz, toz biber ve zerdeçal biraz daha küçük parçalara ayrılarak blendera alınır. Blenderda hamur kıvamına getirilen falafel karışımına istenilen şekil verilir ve kızartılır ya da fırına atılır. Yoğurt, tahin, limon suyu ve sarımsak bir sos kıvamına getirilir. Lavaş açılır ve içine sürülür. Falafeller de eklenir ve roka da koyularak dürüm haline getirilir. Afiyet olsun.


  1. Sebze Dürüm


Malzemeler;

  1. 100 gr brokoli
  2. 100 gr karnabahar 
  3. Yoğurt
  4. Sarımsak 
  5. Tuz 
  6. Karabiber
  7. Zeytinyağı 
  8. Pul biber 
  9. ½ limon suyu
  10. 2 yemek kaşığı lor peyniri 
  11. Mantar (isteğe göre)
  12. Lavaş 


Yapılışı: Brokoli ve karnabahar su da haşlanır. Ilıması için kenara alınır. Yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve baharatlar karıştırılarak sos yapılır. Bir kasede sos ve haşlanan sebzeler karıştırılır. Peynir karışıma eklenir. Lavaşın içine doldurulur ve dürüm haline getirilir. Afiyet olsun.


  1. Nohut Dürüm


Malzemeler;

  1. 1 su bardağı haşlanmış nohut
  2. ½ adet soğan
  3. 2 adet yeşil biber
  4. 1 adet kapya biber
  5. ¼ demet maydanoz
  6. 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  7. ½  tatlı kaşığı tuz
  8. ½  tatlı kaşığı kimyon
  9. ½  tatlı kaşığı sumak
  10. ½  tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  11. ½ çay kaşığı karabiber
  12. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  13. 2 adet lavaş 


Yapılışı: Soğanlar pilavlık ince şekilde doğranır. Yeşil biber ve kapya biber doğranarak kaba alınır. Maydanozlar ince ince kıyılır. Nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatların tamamı iyice karıştırılır. Bütün malzemeler bir kapta birleştirilir ve harmanlanır. Lavaşın içine koyulur ve dürüm haline getirilir. Afiyet olsun.  


  1. Renkli Dürüm


Malzemeler;

  1. ¼ adet kırmızı lahana
  2. 1,5 bardak bebek ıspanak 
  3. 1 adet sarı biber 
  4. 1 adet havuç
  5. 1 adet kırmızı biber
  6. 1 kaşık labne 
  7. 1 kaşık süzme yoğurt
  8. 1 diş sarımsak 
  9. Tuz 
  10. Karabiber 
  11. Reyhan
  12. Lavaş 


Yapılışı: Sebzeler yıkanır ve kurutulur. Bebek ıspanak dışındaki sebzeler parmak boyutunda ince ve uzun şekilde kesilir. Labne, süzme yoğurt ve baharatlar ile birlikte sos hazırlanır. Lavaşın içine sürülür ve sebzeler sırayla dizilir. Dürüm şeklinde katlanır. Afiyet olsun.


  1. Patatesli Dürüm


Malzemeler;

  1. 1 adet haşlanmış patates 
  2. ½ adet kırmızı soğan 
  3. 2 dal taze reyhan
  4. ½ adet olgunlaşmış avokado 
  5. 4 dal maydanoz 
  6. 2 yemek kaşığı tulum peyniri 
  7. 1 adet salatalık
  8. 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  9. 1 diş sarımsak 
  10. 2 yemek kaşığı konserve mısır 
  11. Zeytinyağı 
  12. Lavaş 
  13. Tuz  


Yapılışı: Kırmızı soğan küçük küçük doğranır. Reyhan ve maydanoz yıkanır, temizlenir ve ince ince kıyılır. Salatalık küp küp doğranır. Bir kasede avokado ve patates ezilir. Zeytinyağı içine eklenir. Diğer bütün malzemeler karıştırılır ve lavaşın içerisine serilir. Dürüm şeklinde çevrilir. Afiyet olsun.  


  1. Kahvaltı Dürümü


Malzemeler;

  1. 1 adet haşlanmış yumurta 
  2. 3 adet cherry domates
  3. 3 kaşık tulum peyniri
  4. 3 adet siyah zeytin
  5. 3 adet yeşil zeytin 
  6. 2 dal taze nane 
  7. Tuz 
  8. Zeytinyağı 
  9. Bir tutam kimyon
  10. Lavaş  


Yapılışı: Haşlanmış yumurta küçük şekilde kıyılır ve kaseye alınır. Domatesler ikiye bölünür. Zeytinler çekirdeklerinden ayrılır ve ikiye bölünür. Taze nane ince kıyılır. Bütün malzemeler karıştırılır ve lavaşın içerisine dizilir. Dürüm şekli verilir. Afiyet olsun. 


  1. Pesto Soslu Dürüm


Malzemeler;

  1. 3 yemek kaşığı pesto sos 
  2. 2 yemek kaşığı ezine peyniri 
  3. 1 yemek kaşığı lor peyniri 
  4. 4 adet cherry domates 
  5. Lavaş  


Yapılışı: Lavaş açılır ve içerisine pesto sos sürülür. Peynirler dizilir ve domateste eklendikten sonra dürüm şekli verilir. İsteğe göre bu aşamada biraz ısıtılabilir. Afiyet olsun. 


Tarifler: Başak ÖNGEL


Şunlara da göz atın;

  1. Vejetaryen tarifleri
  2. Vegan yemekleri
  3. Fırında etsiz yemekler
  4. Patatesli kahvaltılık tarifler
  5. Dondurmalı içecek tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Ayva Reçeli Yapmanın 5 Püf Noktası
Masterchef All Star Şampiyonu Yemek Akademisi Açıyor
Atina’nın sokak lezzetleri
Kuru Üzüm Suyunun Faydaları Nelerdir?
4 Kasım 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Soğuk Algınlığı Ne Kadar Süre Bulaşıcı?