Ünlü Pasta Şefi Dinara Kasko Pasta Severler İle Buluştu
Ukraynalı mimari pastacı Dinara Kasko, Türkiye'ye açacağı yeni pastanesi için İstanbul'da pasta severlerle buluştu. İlginç tasarımlı, lezzetli pastaları ile keyifli anlar yaşandı...

Ünlü Pasta Şefi Dinara Kasko İstanbul'da pasta severlerle buluştu

Ünlü Şef Dinara Kasko’nun Flosophia adındaki pastanesinin lansmanı İstanbul’da 4 Aralık’ta gerçekleşti. 3D modellemeler ile ortaya çıkardığı pastalarla otoritelerin beğenisini kazanan Dinara Kasko İstanbul’da gastronomi sektörünün önde gelenleri ve pasta severler ile buluştu. 


Sanat, resim okulunda okuyan ve ardından mimarlık bitiren Dinara Kasko 8 yıl mimarlık yaptı. ‘Eve fırın aldığımdan beri pasta yapmayı deniyorum.’ diyen şef hobi olarak yaptığı pastacılığı farklı bir boyuta getirdi. 


2015 yılından beri Kasko, matematiksel modellemeler ile ortaya çıkardığı özgün tasarımlarını 3D yazıcı yardımıyla silikon kalıplara yansıtarak, birikimini teknoloji ile birleştirmeyi başaran bir isim olarak ön plana çıkmayı başardı. Kendine pastacı demeyen Dinara Kasko, özgün tasarımlarıyla birlikte kendine mimari pastacı demeyi tercih ettiğini de dile getirdi. 



Pasta kalıplarını kendisi tasarlıyor 

Pastacılığa adım atarken ailesinden çok destek gördüğünü söyleyen Kasko, pasta benim yaşam enerjim pastalarımı çocuğum gibi görüyorum ve hepsini ayrı ayrı severek yapıyorum dedi. Ortaya çıkardığı pastalara aldığı tepkilerde onu memnun ediyor. Pastayı ilk görenler onu pasta sanmıyor, oldukça şaşırıyorlar diye de ekledi. 


Tariflerine Türk damak zevkine uygun olacak şekilde yeni tatlar ekleyecek 

''Türkiye için özellikle şapka pastasını Antep fıstıklı ve kirazlı olarak yeniden yorumlayacağını söyleyen Kasko ilerleyen zamanlarda Türkiye için özel kalıplar üretip, onları baklava ve çay bardağı şeklinde sunmayı arzu ediyorum'' dedi.


Kendini anlatan ünlü şef ardından özgün pastaların tadımını yaptırdı. Ardından verdiği kısa workshop ile katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri

Lezzetli Haberler

Başakşehir Tatlı Mekanları: Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Mekan
Antrikot Yanına Ne Gider: 12 Tamamlayıcı Tarif
Su Kabağı Nasıl Kurutulur?
7 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Kim Kazandı?
İştah Artması Neden Olur?
Lezzetin Peşinde: İstanbul'da 2 Mekan Önerisi