Turşu Suyu Nasıl Kullanılır? Turşu Suyunun Hiç Bilmediğiniz Kullanım Alanları
Lezzetine doyamadığınız turşuları hazırlarken, arta kalan turşu suyunu sakın atmayın. Turşu suyu nasıl kullanılır diye merak edenler için birbirinden farklı yöntemleri yazımızda derledik. İşte, turşu suyunun bilinmeyen kullanım alanları

Lahanadan domatese, kornişondan patlıcana sofraların en sevilen lezzeti onlar. Yemeklerin yanında olsa da yesek dediğimiz turşuların birçok çeşidi bulunur elbet. Severek yenilen turşuların suları da ziyan edilmemeli, farklı kullanım alanlarıyla değerlendirilmeli. İnsan sağlığı için birçok faydası bulunan turşu suyunu içmeyi sevenler de var elbet. Ancak bu kez turşu suyunu hayatın farklı alanlarında kullanabileceğinizi söylemek istiyoruz. Turşu suyu ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak edenler için kullanım alanlarını yazımızda derledik. İşte, turşu suyunun hiç bilmediğiniz kullanım alanları:


  1. Meyve ve Sebzelerin Ömrünü Uzatın.

Meyve ve sebzeleri bol bol alıyor, yemek için uzun süre kenarda bekletiyorsanız, turşu suyuna ihtiyacınız olacak demektir. Turşu suyu dolbu bir kabın içerisine hemen tüketmeyeceğiniz meyve ve sebzeleri ekleyin. Besinlerin her yeri turşu suyuna değdikten sonra uygun ortamlarda saklayın. Bu işlem meyve ve sebzelerin ömrünü uzatır.


  1. Bakır Malzemeleri Parlatın.

Bakırdan yapılmış eşyaların birçoğu kısa süre sonra kararmaya başlar. İşte, bu gibi durumlarda turşu suyu yardımınıza koşuyor. Temiz bezi turşu suyu ile ıslattıktan sonra bakır eşyalarınızı hafifçe ovalayın. Bu ovalama işlemi sonrasında eşyalarınızı hiç çizik olmadan parlatabilirsiniz.


  1. Salataları Lezzetlendirin.

Turşu suyunun kendine özgü lezzetini salataların içerisinde sos olarak kullanabilirsiniz. Özellikle domates, salata gibi malzemelerle hazırlanan salataları, turşu suyu ekleyerek zenginleştirin.


  1. Mide Bulantısı İçin Etkilidir.

Fazla yemek yemek, yolculuk gibi nedenlerle ortaya çıkan mide bulantısı problemini turşu suyu ile geçirebilirsiniz. Mide bulantısı durumunda bir yemek kaşığı turşu suyu içerek bulantınızı rahatlatabilirsiniz. Ancak zehirlenme, hamilelik ve kronik mide bulantısı durumlarında vakit kaybetmeden doktora başvurun.


  1. Farklı İçecekler Hazırlayın.

Turşu suyu zaten kendi başına bir içecek olarak tüketiliyor. Fakat bu lezzeti ikiye katlamak isteyenler için de önerimiz var. Domates suyu gibi içeceklerin içerisine bir miktar turşu suyu ekleyerek farklı bir aroma katabilirsiniz.


  1. Haşlama Suyuna Ekleyin.

Eğer patatesleri kabuklarını soymadan haşlayacaksanız, haşlama suyunun içerisine bir su bardağı turşu suyu ekleyin. Patateslerin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.


  1. Kaşıntıları Kısa Sürede Giderin.

Özellikle yaz aylarında meydana gelen sivrisinek ısırıkları için, yanınızda bir bardak turşu suyu bulundurmanız da fayda var. Sivrisinek ısırığından sonra ortaya çıkan kaşıntıların üzerine turşu suyu ile ıslatılmış pamuk koyun ve 10 dakika bekletin. Ardından suyla durulayabilirsiniz. Kaşıntılar kısa sürede geçecektir.


  1. Toprakları Besleyin.

Bazı bitkiler asitli toprakları daha çok sever ve kısa sürede yetiştirilir. Bu bitkilerin başında büyük yapraklı ortanca, Japon sütleğeni ve çoban püskülü türleri geliyor. Bu tür bitkiler asitli toprağı sevdiği için, toprağa az miktarda turşu suyu dökebilirsiniz.


  1. Geçmek Bilmeyen Hıçkırığa Karşı Etkilidir.

Bazen hıçkırık tutar ve geçmek bilmez. İşte, bu gibi durumlarda da turşu suyu kullanabilirsiniz. Turşu suyundan biraz içtikten sonra, hıçkırığın kısa sürede geçtiğini görebilirsiniz.


  1. Zararlı Otları Yok Eder.

Bahçelerde en çok yaşanan problemlerden biri de zararlı otlardır. Zararlı otlar bahçeye ekilen bitkileri kötü etkileyebilir. Turşu suyunun içerisinde bulunan asidik özellikleri sayesinde, herhangi bir bitkiye değdiğinde zarar verir. Bahçenizde çıkan zararlı otların üzerine turşu suyu dökerek onları yok edebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Kışlık turşu tarifleri
  2. Fazla tuz tüketiminin zararları
  3. Ada çayının faydaları nelerdir?
  4. Yumurta üzerindeki kodlar ne anlama geliyor?
  5. Mürver şurubu nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Ocak Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir, Ocak Ayında Ne Yenir?
Kolay Yılbaşı Tatlıları: Yılbaşı Menüsüne Çok Yakışacak 45 Nefis Yılbaşı Tatlısı
Ayfer Yavi Börek Yapmanın Püf Noktalarını Anlatıyor
Yüksük Çorbasının Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Şelengo Meyvesi Nasıl Yetiştirilir?
Kilo Vermeye Çalışırken Yapılan 15 Hata