Türk kahvesi, hem lezzetiyle, hem de kokusuyla kahveseverlerin favorisi arasında yer alıyor. Özel günlerin en lezzetli eşlikçisi olan Türk kahvesini ne kadar sevsek de, yaz sıcaklarında keyifle içmek pek mümkün olmuyor. Bu yüzden hem yaz sıcaklarında ferahlamanızı sağlayacak, hem de Türk kahvesinin yoğun aromasını hissetmenizi sağlayacak bir tarifimiz var.
Öncelikle tarife geçmeden önce kahveyi kaç kişilik yapacağınıza karar verin. Aşağıdaki ölçülerden 1 kişilik soğuk kahve hazırlayabilirsiniz. Eğer daha fazla kişiye yapacaksanız, malzemeleri eşit oranda artırabilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Öncelikle bir fincan su ve bir tatlı kaşığı Türk kahvesini cezveye alarak klasik Türk kahvesi hazırlayın. İsteğe göre şeker ve kakaoyu bu aşamada ekleyebilirsiniz. Kahveyi kaşıkla karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu esnada kahveyi karıştırmayın. Kahve taşmaya başladığında ocaktan alın ve telvelerin çökmesi için 20 saniye bekleyin. Telve çöktükten sonra kahveyi süzgeçten geçirerek büyük bir kupaya aktarın. Bardağa telve kaçmamasına dikkat edin. Daha sonra bardağa buz küplerini ilave edin ve bardağı hafifçe sallayarak kahvenin soğumasını sağlayın. Daha sonra içerisine 150 ml soğuk süt ekleyin. Kalan 50 ml sütü, çırpıcı yardımıyla köpürtün. Elde ettiğiniz süt köpüğünü, soğuk kahvenin üzerine dökün ve çikolata tozu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;