Tencerede Kalan Karamel Nasıl Temizlenir?
Karamel mükemmel lezzeti ile sevilen lezzetler arasında yer alır. Şekerin eritilmesi ile hazırlanan karamel yapışkan bir dokudur. Tencerenizde karamel kalırsa bu karameli nasıl temizlersiniz:

Karamel mükemmel lezzeti ile sevilen lezzetler arasında yer alır. Şekerin eritilmesi ile hazırlanan karamel yapışkan bir dokudur. Bu yapışkan doku tencereye yapışabilir. Tencereye yapışan karameli çıkarmak zordur. Tencereden karamel çıkmıyor diye tencereyi çöpe atmak bir çözüm değildir. Mükemmel bir tavayı çöpe atmak yerine, tencerenizdeki o yapışkan karamel kalıntısını temizlemenin çok basit bir numarası var ve ihtiyacınız olan tek şey su.

Durmaksızın ovalamak ve bu süreçte birkaç iyi süngerden geçmek yerine, yapmanız gereken tek şey, kalıntıyı içeren tencerede biraz su kaynatmaktır. Su ısındıkça şeker, sıcak suda erimeden önce gevşeyecek ve tavanın kenarından ayrılacaktır. Bu, şekeri yeniden kristalleşemeyecek kadar seyreltir, böylece suyun kaynaması bittikten sonra yeniden yapışması konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Her şey söylendiğinde ve yapıldığında, elinizde bol miktarda seyreltilmiş şekerli su bulunan bir tavada kalmanız gerekir. Çok fazla görünmeyebilir, ancak bunun açık ara en kolay, en stressiz karamel temizliği olduğunu söylediğimizde bize güvenin.

Karamel Su İle Nasıl Gevşetilir?

Bu numara karamel ile sınırlı değil. Sadece biraz su kaynatarak karamel, şekerleme ve herhangi bir sayıda ocak şekerini temizleyebilirsiniz. Bulaşıklarınızı bu şekilde temizlemek de iyi bir fikirdir. Kaşığınızı ve termometrenin ucunu doğrudan tencereye ekleyip üzerlerini suyla kaplayabilirsiniz. Tencereyi, su artıklarla kaplanmış tüm alanları kaplayacak kadar doldurduktan sonra ocağın üzerine koyun ve köpürmeye başlayana kadar ısıtın.

Bu gerçekleştiğinde, şeker kalıntısının çoğu zaten çözülmüş olmalıdır. Unutmayın, şekerin erimesi inanılmaz derecede uzun bir zaman almaz. Ancak suyun birkaç dakika kaynamaya devam etmesine izin verebilirsiniz. Bu, tüm yapışkan maddelerin gevşeyip çözülmesini sağlayacaktır ve çok fazla su olduğu için şekerin yanması konusunda endişelenmenize gerek kalmayacaktır.

Tortunuz çözündüğünde tek yapmanız gereken suyu boşaltmak, tencereye biraz sabun vurarak fazla şekeri temizlemek ve durulamak. Gerekenden çok daha fazla zaman ve çaba gerektirebilecek bir iş için kolay bir temizleme çözümüdür.

Şunlara da göz atın;

  1. Karamel sos yaparken ne hata yapılabilir?
  2. Elma şekeri nasıl saklanır?
  3. Rafine şeker nedir?
  4. Krem karamel vs flan farkı nedir?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu