Taze Sarımsak Nasıl Saklanır?
Sarımsak bir bitki olarak kabul edilir, ancak aslında bir soğanla yakından ilişkili, güçlü aromalı bir soğandır. Yemek pişirmede ve bazen tıbbi amaçlar için çeşitli şekillerde kullanılır. Mevsiminde alınan taze sarımsak nasıl saklanır?

Sarımsak bir bitki olarak kabul edilir, ancak aslında bir soğanla yakından ilişkili, güçlü aromalı bir soğandır. Yemek pişirmede ve bazen tıbbi amaçlar için çeşitli şekillerde kullanılır. Yerel bakkalınızda veya bahçenizde taze sarımsak ampulleri bulunabilir. İster marketten alın ister kendiniz yetiştirin, sarımsağınızı doğru şekilde saklayarak daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki kılavuz, taze sarımsağınızı saklamanıza yardımcı olacaktır.

Taze Sarımsak Nasıl Saklanır?

  1. Taze ve sağlam sarımsak satın alın veya hasat edin. Bu önemlidir, çünkü sarımsağınız ne kadar taze olursa o kadar uzun süre dayanır.
  2. Saklamadan önce evde yetiştirilen sarımsak soğanlarını kurutun. Kendi yetiştirdiğiniz sarımsağınızı saklamadan önce kurutmak, lezzetin gelişmesini ve daha konsantre olmasını sağlar.
  3. Sarımsağı oda sıcaklığında saklayın. Pek çok insan, sarımsağı buzdolabında saklama hatasına düşer, ancak sarımsak aslında en iyi performansı yaklaşık 16 °C soğuk oda sıcaklığında gösterir.
  4. Sarımsağı iyi hava sirkülasyonu olan bir yerde saklayın. Sarımsak ampullerinizi iyi havalandırılan bir yerde saklamak, sarımsağın "nefes almasını" sağlar ve raf ömrünü uzatır.
  5. Taze sarımsak ampullerini karanlık ve kuru bir yerde saklayın. Mutfak dolabınız veya mutfak tezgahınızın gölgeli bir köşesi bunun için idealdir.
  6. Ampulü kırdıktan sonra hızlıca sarımsak kullanın. Dişleri çıkarmak için ampulü kırdığınızda, sarımsağınızın raf ömrü önemli ölçüde kısalır.
  7. "Yeni sezon sarımsak" saklamanın normal sarımsaktan farklı olduğunu unutmayın. Evde yetiştirilen yeni sezon sarımsakların, hasattan hemen sonra soğutulması gerekecektir.

Sarımsağı Koruma Yoluyla Saklamak

  1. Sarımsağı dondurun. Bazı insanlar sarımsağın dondurulmasına karşı çıksa da, dokusunu ve lezzetini değiştirdiği söylendiği için, sarımsağı seyrek kullananlar veya ziyan etmek istemedikleri karanfil artıkları olanlar için dondurmak iyi bir seçenek olabilir. Sarımsağı iki yoldan biriyle dondurabilirsiniz.
  2. Sarımsağı yağda saklayın. Sarımsakla aşılanmış yağı oda sıcaklığında tutmak, botulizm olarak bilinen ölümcül bir hastalığa neden olabilen clostridium botulinum bakterisinin büyümesiyle ilişkilendirildiğinden, sarımsağı yağda saklama konusunda bazı tartışmalar olmuştur. Ancak sarımsak yağı dondurucuda saklanırsa bu bakteriyi geliştirme riski ortadan kalkar.
  3. Sarımsağı şarapta veya sirkede saklayın. Soyulmuş diş sarımsak, şarap veya sirke içinde turşu haline getirilebilir ve buzdolabında dört aya kadar saklanabilir. Kuru kırmızı veya beyaz şarap veya beyaz veya beyaz şarap sirkesi kullanabilirsiniz. Sarımsağı bu şekilde saklamak için, bir cam kavanozu soyulmuş diş sarımsakla doldurun, ardından mevcut alanı doldurmak için seçtiğiniz şarap veya sirkeyi dökün. Kavanozu sıkıca kapatın ve buzdolabına koyun.
  4. Sarımsağınızı korumanın bir başka kolay yolu da kurutmaktır. Kurutulmuş sarımsak yoğunlaşacaktır, bu nedenle çok miktarda sarımsak bile kilerinizde çok az yer kaplayacaktır. Kurutulmuş sarımsak, yemeklerde kullanıldığında suyu emer ve yemeğinize harika bir tat verir. Gıda kurutucunuz olup olmamasına bağlı olarak sarımsak kurutmanın iki yolu vardır.
  5. Sarımsak tuzu yapın. Kurutulmuş sarımsağınızı, yemek pişirirken yemeklere harika, ince bir sarımsak aroması katan sarımsak tuzu yapmak için kullanabilirsiniz. Sarımsak tuzunu yapmak için, kurutulmuş sarımsağı bir mutfak robotunda ince bir toz haline gelene kadar karıştırmanız yeterlidir. Sarımsağın her bir parçası için dört parça deniz tuzu ekleyin ve birleştirmek için bir veya iki dakika işleyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Önceden kıyılmış sarımsak taze sarımsak kadar iyi mi?
  2. Sarımsak sebze midir?
  3. Neden sarımsak ezici kullanmamalısınız?
  4. Evde sarımsak tozu nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden
Sahte Pirinç Nasıl Anlaşılır?
Balıksız da Mümkün! Omega-3 ve Protein İçeren 9 Alternatif
Sağlığın Geleneksel Hali: Pestilin Faydaları ve Tarihi