Biraz mayhoş bir dokunuşa sahip şekerli tatlı olan çilekler, pasta şeflerinin favorisidir; üst malzeme olarak, dolgu olarak kullanılır ve hatta fırından yeni çıkmış pişirme projelerinin üzerine serpmek için şurup haline getirilir. Ancak kendi pişmiş şekerlemelerinizle eşleştirmek için eve getirmek üzere meyveleri aramak için markete gittiğinizde, genellikle iki seçenek sunulur: taze veya dondurulmuş.
Pek çok kişi hangisini alacağını şaşırıyor. Hızlı cevap, kurabiye (ve diğer fırınlanmış ürünler) pişirmek için hem taze hem de dondurulmuş çilekleri kullanabileceğinizdir. Ancak anlaşılır bir şekilde çoğu insan doğal olarak taze çileğe yönelecektir. Sonuçta "taze en iyisidir", değil mi? Taze çileklerin kurabiyelerinize çok daha üstün bir tat ve doku katacağı doğrudur.
Ancak, bir grup kurabiye hazırlamak istediğinizde taze çileklerin tek seçenek olmadığını bilmek önemlidir. Dondurulmuş çilekleri tercih etmenin aslında unlu mamulleriniz için daha iyi bir eşleşme olabileceği zamanlar vardır. İşte her çeşit çileğin ev yapımı kurabiye tariflerinize nasıl uyacağı.
Mükemmel çilekleri seçecek kadar şanslıysanız, sadece daha parlak lezzetlerinin ve doğal sululuklarının değil, aynı zamanda mükemmel dokularının da tadını çıkaracaksınız. Bunu iyi bir kurabiye tarifiyle eşleştirdiğinizde kendinize oldukça atıştırmalık bir şeyler hazırlamış olursunuz.. Taze çilek belli iklim ve koşullarda olur. Bu genellikle ikliminize ve konumunuza bağlı olarak Haziran veya Şubat civarındadır. Sezon dışı çilekler, ideal olmayan dokularla daha az tatlı ve daha mayhoş olma eğilimindedir. Üstelik çok uzun süre dayanmazlar ve çilekleri taze tutmak zor olabilir. Buzdolabında yalnızca bir hafta kadar dayanırlar, bu da sürekli olarak onları bozulmadan bitirmek için acele edeceğiniz anlamına gelir. Bu nedenler, donmuş çilekleri birçok insan için cazip bir alternatif haline getiriyor, özellikle de taze çileklerin mevsimi olmadığı durumlarda. Dondurulmuş çileklerden bahsedelim. Öncelikle inanılmaz kolaylık sağlıyorlar. Bir torba dondurulmuş çilek, dondurucuda uygun şekilde saklandığında, meyvemsi tadından hiçbir şey kaybetmeden bir yıl veya daha uzun süre dayanabilir. Ve bu dondurulmuş meyveler olgunluklarının zirvesinde toplanıp hemen dondurulduklarından, taze meyvelerle neredeyse aynı tadı vermeleri gerekir. Dondurulmuş çileklerin lezzetinin ve dokusunun zamanla azalabileceğini unutmayın, bu nedenle satın almadan önce poşetin üzerindeki üretim tarihini kontrol edin. Ancak dondurulmuş çileklerin taze yerine tercih edilmemesinin nedenleri var. Birincisi, dokuları pek iyi değil. Dondurma işlemi meyvenin hücresel yapısına zarar veriyor. Bu yüzden onları her çözdürdüğünüzde anında duygusallaşırlar. Kötü dokusu bir yana, dondurulmuş çileklerin tadı da daha tatlıdır çünkü dondurma işlemi nedeniyle hasar gören hücreler tüm şeker ve meyve suyunu serbest bırakır ve bu da pişirme sırasında sorun yaratabilir. Kurabiye yaparken nemi kontrol etmenin ne kadar önemli olduğunu muhtemelen zaten biliyorsunuzdur. Çok fazla olursa hamur nemli ve yapışkan hale gelebilir. Dondurulmuş çileklerin saldığı fazla meyve suyu, çilekli tatlınızın başına tam olarak bunun gelmesine neden olabilir. Neyse ki, meyvelerin yüzeyindeki ekstra su ekleyebilecek buz lekelerini durulayarak bu durumu hafifletebilirsiniz. Daha sonra kurabiyelerinizin suyunun pişmesi için fırında beş dakika daha bekletin. Düzeltilebilir olsa da, taze çilek kullanmanın basitliğiyle karşılaştırıldığında hala elverişsizdir. Şunlara da göz atın;Taze Çilek Kullanmanız Gereken Durumlar
Dondurulmuş Çilek Kullanabileceğiniz Yerler