Tatlıların içinde kullandığınız yumurtalar, garip kokularıyla sizi yemek yemekten soğutuyorsa bir sebebi var demektir. Yumurta kokusu, kimi insanlar için çok rahatsız edici bir kokuya dönüşebilir. Özellikle tatlı yapımında kullanılan yumurtaların kokusu daha ağır bir şekilde ortaya çıkar. Bu da yiyeceğiniz tatlının lezzetini azaltan unsurlardan biridir.
Tatlıların içine eklenen yumurtaların kokmasındaki en büyük sebep, yumurtaların bayat olmasıdır. Çünkü yumurta bayatlaştıkça rengi farklılaşır ve kötü bir koku ortaya çıkar. Bu yüzden kullanacağınız yumurtanın bayat olmamasına çok dikkat edin.
İkinci neden ise, yumurtaların hatalı bir şekilde pişirilmesidir. Tarifte verilen adımları doğru takip etmiyorsanız, yani yumurtayı az veya çok pişiriyorsanız, kokuyu daha fazla hissetmeniz muhtemeldir. Protein bakımından zengin olan yumurtaların içinde sülfür bulunur. Sülfür, ısıya maruz kaldıkça reaksiyonlar oluşur ve sülfür gazı açığa çıkar. Sülfür gazı, yumurtanın normale oranda daha fazla kokmasına yol açar. Tatlı yapımında yumurta doğru ısıda değilse de, koku oluşumu kaçınılmaz olur. Özellikle yumurtanın oda sıcaklığında olması gerektiği belirtiliyorsa, tarife başlamadan önce yumurtaları çıkartıp ısısını dengelemeniz gerekir.
Şunlara da göz atın;