Tarçın Yerine Ne Kullanılır: Tarçına Alternatif 6 Süper Besin
Tatlı ve yemek yapımında kullanılan tarçın, hoş kokulu ve aromatik bir besindir. Peki, tarçın yerine ne kullanılır? İşte, tarçın yerine kullanabileceğiniz 6 yaratıcı besin:

Tarçın, dünyadaki en popüler baharatlardan biridir ve pek çok tarifin içinde kullanılır. Tarçın, diğer baharatlarla taklit edilmesi zor olabilecek farklı ve sıcak bir tada sahiptir. Ancak herhangi bir tarifi hazırlarken evde tarçın kalmadığını fark ederseniz, yaratıcılığınızı konuşturmanız gerekebilir. Böyle durumlarda tarifinize en uygun olarak baharatı seçerek tarçının yokluğunu kapatabilirsiniz. 

Tarçın Yerine Ne Kullanılır?

  1. Hindistan Cevizi

Küçük hindistan cevizi, hoş tadı ve çok yönlülüğü nedeniyle tarçının en iyi alternatifidir. İçinizi ısıtan, hafif cevizli bir tada sahiptir ve bazen bal kabağı turtasında olduğu gibi tariflerde tarçınla birleştirilir. Hindistan cevizi, aynı zamanda potansiyel faydaları ile bilinir. Aslında insanlar küçük hindistan cevizini binlerce yıldır geleneksel tıp sistemlerinde sindirim sorunları ve artrit gibi rahatsızlıkların tedavisi için kullanmışlardır. Küçük hindistan cevizini, özellikle tatlı yapımında tarçın yerine kullanabilirsiniz.

  1. Yenibahar

Yenibahar, tarçın yerine alternatif arayanlar için başka bir seçenektir. Çoğu zaman bir baharat karışımıyla karıştırılsa da yenibahar aslında Orta Amerika, Güney Meksika ve Karayipler'e özgü Pimenta dioica ağacının kurutulmuş olgunlaşmamış meyveleridir. Tadının tarçın, karanfil, hindistan cevizi ve karabiber karışımına benzemesi nedeniyle İngilizce'de yenibahar adı verilmiştir. Tadı tarçına benzediğinden çoğu tarifte tarçın yerine yenibahar kullanabilirsiniz.

  1. Zencefil

Zencefil aslen Asya kökenli olmasına rağmen dünya çapında en yaygın kullanılan baharatlardan biri haline gelmiştir. Tayland, Hint ve Çin mutfağında öne çıkan bir tatlandırıcı maddedir ve körilerden keklere kadar hem tatlı hem de tuzlu yemekleri tatlandırmak için kullanılır. Tarçın gibi zencefil de yemeklere sıcak bir tat katar. Özellikle tuzlu yemeklerde kullanılır. Tariflerde tarçın tercih edecekseniz 1:1 oranını kullanabilirsiniz.

  1. Kakule

Kakule, derin tatlı ve baharatlı bir tada sahip hoş kokulu bir baharattır. Köriler ve kekler gibi hem tuzlu, hem de tatlı yemeklerde kullanılır. Bazen "baharatların kraliçesi" olarak anılan kakule, Hindistan ve Orta Doğu'da önemli bir baharattır. Kakule, antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip esansiyel yağlar, karotenoidler ve flavonoidler dahil çeşitli bileşikler içerir. 

  1. Karanfil

Karanfil, 2.000 yılı aşkın süredir geleneksel Çin tıbbında ve Ayurveda tıbbında doğal bir ilaç olarak kullanılır. Karanfilin güçlü tatlı ama biraz acı bir tadı vardır, bu nedenle bu baharat genellikle zencefil ve hindistan cevizi gibi diğer baharatlarla karıştırılır. Karanfil tarçın yerine kullanılabilir, ancak hoş bir tat yaratmak için onları diğer baharatlarla birlikte kullanmak en iyisidir. Örneğin, unlu mamuller gibi tariflerde tarçın yerine yarım karanfil ve yarım zencefil karışımı kullanmayı deneyin.

  1. Mace Baharatı

Mace, hindistan cevizi ağacının aynı meyvesinden elde edilen bir baharattır. Tadı hindistan cevizine benzer ancak hindistan cevizinden daha tatlı, daha biberli bir tada sahip, daha az yoğun olarak tanımlanır. Tarçın yerine dörtte bir miktarda mace baharatı kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Esmer şeker yerine ne kullanılır?
  2. Pirinç yerine ne kullanılır?
  3. Kişniş yerine ne kullanılır?
  4. Kimyon yerine ne kullanılır?
  5. Maydanoz yerine ne kullanılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi