Sushi Yerken Bilmeniz Gereken En Önemli 6 Kural
Sushi, Japon mutfağından dünyaya yayılan lezzetlerden biridir. Lezzetli bir sushi yemek için, bilmeniz gereken bazı kurallar var. İşte, sushi yerken dikkat etmeniz gereken 6 kural:

Sushi, Japon mutfağından dünyaya yayılan ve birçok farklı çeşidi olan yemeklerden biridir. Geleneksel sushi, yapışkan pirinç, nori ve çiğ balıktan oluşur. Özel aparatlarla rulo şeklinde sarılan sushi, genellikle chopsticklerle birlikte tüketilir. Sushinin yanında wasabi ve soya sosu ikram edilir. Ancak lezzetli bir sushi yemek için, bazı kurallara dikkat etmeniz gerekir. 

Sushi Yerken Bilmeniz Gereken 6 Kural

  1. Önce hafif olandan başlayın

Sushinin farklı çeşitleri olduğunu daha önce söylemiştik. Bu çeşitlerden bazıları daha hafif bir tada sahipken, bazıları yağlı balıktan yapıldığı için ağır aromalara sahiptir. Sushinin lezzetini daha iyi almak için, ilk olarak daha hafif parçalardan başlamanız önerilir. Özellikle ilk kez sushi deneyecekseniz, mümkünse restoran şefine danışarak en hafif çeşitlerden başlayabilirsiniz. 

  1. Wasabi ve soya sosu karışımı

Japonya'da wasabi hafifçe soya sosuna daldırılır. Ancak bu durum iki sosun doğrudan birbirine karıştırılmasıyla aynı şey değil. Wasabi çok keskin ve acı bir tada sahip olduğu için, soya sosuna hafifçe batırılmalıdır. Aksi takdirde, soya sosunun tadını hiç alamazsınız ve keskin bir sos elde etmiş olursunuz. 

  1. Balığını soya sosuna batırın

Sushi yerken yapılan yanlışlardan biri de, sushiyi doğrudan soya sosuna batırmaktır. Ancak doğrusu, sushinin içindeki balığın soya sosuna batırılması ve tüketilmesidir. Sushi pirinci hassas bir tada sahip olduğu için, soya sosuna batırıldığında kendi lezzetini kaybeder. 

  1. Elinizle yiyin

Sushi, genellikle chopsticklerle tüketilir. Ancak bu çubukları kullanmakta zorluk çekiyorsanız, elinizle yemeyi de deneyebilirsiniz. Kendinize illa çubuk kullanmanız gerekmediğini hatırlatın.

  1. Sushiyi dilimlemeyin

Sushi yerken düşülen yanılgılardan biri de, çubukları sushiyi dilimlemek için kullanmaktır. Sushi parçaları genellikle tek seferde tüketilebilecek boyutlarda hazırlanır. Eğer parçalar çok büyük geliyorsa, şeften yarıya bölmesini rica edebilirsiniz.

  1. Tazeliği önemseyin

Sushinin lezzetli olmasını sağlayan kurallardan biri de, taze bir şekilde sunulmasıdır. Bu yüzden satın alıp başka bir yerde yemek veya eve söylemek yerine, restorana gidip hazırlandığı gibi tüketmeye dikkat edin. Özellikle yaz aylarında çiğ balığın bakteri üretebileceğini unutmayın ve sushiyi bekletmeden tüketin. 

Şunlara da göz atın;

  1. Sushi çeşitleri nelerdir?
  2. Sushi sağlıklı mı?
  3. İstanbul sushi mekanları
  4. İzmir sushi mekanları
  5. Japonya'nın sokak lezzetleri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Et Yemeğinin Yanına Hangi Çorba Gider?
Brownie Tarifleri: Kahvenin Eşlikçisi Olacak 14 Brownie Tarifi
Ravioli Tarifleri: İtalyan Usulü 10 Nefis Ravioli Tarifi
Kokusuz Karnabahar Pişirmek İçin 5 İlginç Püf Noktası
Feng Shui Bitkileri: Yaşam Enerjisiyle Dolu 10 Bitki
Bursa Kahvaltı Mekanları: En İyi 19 Mekan