Süs Biberleri Yenilebilir mi?
Süs biberleri bahçenizi, balkonunuzu renklendirmenin parlak ve renkli bir yoludur. Görüntüsü ilgi çekicidir. Peki bu süs biberleri yenebilir mi?

Süs biberleri bahçenizi renklendirmenin parlak ve renkli bir yoludur. Ama yenilebilirler mi? Sonuçta küçük şeker parçalarına benziyorlar. İyi haber şu ki, evcil hayvanlar ve insanlar için zehirli olan yapraklar hariç, tamamen yenilebilirler. Yapraklarını yerseniz, yalnızca mide krampları ve muhtemelen mide bulantısı yaşarsınız. Ancak evcil hayvanlar için ölümcül olabilirler.

Süs biberi yemek, jalapeño veya dolmalık biber gibi diğer mutfak biberlerini yemek kadar güvenli olsa da (aslında hepsi kuzendir), normalde mutfakta kullanılmazlar. Burada bir sonraki büyük bileşeni keşfedmiyoruz. Süs biberlerinin tatları, sıcakta ağırlaşırken acı veya çimenimsi olma eğilimindedir. Süs biberi kategorisinde Black Pearl ve Filius Blue gibi birçok farklı çeşit bulunmakta ve her çeşidin kendine has lezzet profili bulunmaktadır.

Ancak çeşitler arasındaki bu farklılıklara rağmen grup bir bütün olarak tadıyla tanınmıyor. Stereotipin yanlış olup olmadığını görmek için kendiniz denemeye karar verirseniz süs biberlerinin çok baharatlı olabileceğini unutmayın. Referans olarak, jalapeño biberleri yaklaşık 6.000 Scoville birimilik bir Scoville ölçeği derecesine (biber acısının ortak ölçümü) sahiptir. Bu arada süs biberleri 10.000 ila 50.000 Scoville birimi aralığında seyrediyor ve Ateş Sepeti gibi bazı çeşitler 80.000 Scoville ısı birimine ulaşıyor.

Mutfağa getirmek için yeni ve ilginç biber türleri arıyorsanız, çok daha iyi seçenekler mevcut. Bu sıcaklık aralığındaki baharatlı biberlerden hoşlanıyor olsanız bile, aralarından seçim yapabileceğiniz daha iyi tada sahip çok sayıda çeşit var. Süs biberleri de süs biberidir. İç mekanda saksıda veya bahçenizde benzersiz, renkli bir dokunuş olarak harika görünüyorlar, ancak tadı için değil görünümleri için yetiştirildiler.

Pepperheads ısıyı sever, ancak biberin aroması da çok önemli bir bileşendir. En azından lezzetli bir şeyler almayacaksanız neden kendinizi acıya katlayasınız ki? Sangria, Chilly Chili, Medusa ve Mandalina Rüyası gibi daha hafif çeşitler de var; bunların hepsi 5.000 Scoville birimi veya daha az. Bu, çoğu insanın ısıya karşı toleransının sınırları dahilindedir.

Yanık dikkatinizi dağıtmadan lezzeti kendiniz test etmek istiyorsanız bu çeşitler iyi bir başlangıç noktası olacaktır. Bu gökkuşağı rengindeki biberler, bir akşam yemeğine de harika garnitürler veya estetik katkılar sağlayacaktır. Bunları yemeden veya servis etmeden önce iyice temizlediğinizden emin olun, özellikle de bunları kendiniz yetiştirmiyorsanız, bunların pestisitlerle veya zehirli başka bir şeyle kaplı olup olmadığını bilmenizin bir yolu yoktur.

Şunlara da göz atın;

  1. Evde kapya biber nasıl yetiştirilir?
  2. Chili biber nasıl yetiştrilir?
  3. Biber fidesi nasıl yetiştirilir?
  4. Taze biber nasıl dondurulur?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Pastırma Çiğ Yenir Mi?
19 Aralık 2024 Masterchef'te Neler Yaşandı?
Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede
Boğaz’da lezzet durakları