Stewing Pişirme Tekniği Nedir?
Stewing pişirme tekniği nedir, nasıl uygulanır? Stewing hangi tür yemeklerde kullanılır? Stewing ve braising arasındaki farklar nelerdir? İşte, temel pişirme yöntemlerinden biri olan stewing hakkında merak edilenler:

Stewing işlemi de braising ile benzerlik gösterir. Ancak bu yöntemde daha çok su kullanılır. Sulu tencere yemekleri bu yöntemle pişer. Güveç, tamamen sıvıya daldırılmış ve yavaşça kaynatılan küçük, tek tip et parçaları kullanan bir kombinasyon pişirme yöntemidir. Bu durumda yemek ve sıvı birlikte tek tabak olarak servis edilir.


Stewing ve Braising Arasında Farklar Nelerdir?

Her ikisi de çok benzer pişirme yöntemleridir, ancak brasing ile stewing arasındaki temel fark, proteinin tamamen sıvıya batırılmış olup olmadığıdır. Braising genellikle bütün, daha büyük et parçaları ve en az miktarda sıvı eklenirken, stewing yiyeceklerin tek tip parçalara kesilmesi ve tamamen sıvıya batırılması gerekir. Bazen bu terimler mutfakta birbirinin yerine kullanılabilir, ancak teknik özellikleri bilmek faydalıdır.

Daha büyük bir rosto, kısa kaburga veya hatta büyük bir kök sebze partisi yapıyorsanız, bunları en iyi pişirme yolu braising olabilir. Ancak pişirdiğiniz şey, ana malzeme kadar önemli olan zengin bir et suyu veya sos içeriyorsa, bir teknik olarak kesinlikle stewing kullanmalısınız.


Şunlara da göz atın;

  1. Pişirme yöntemleri
  2. Boiling nedir?
  3. Roasting nedir?
  4. Grilling nedir?



Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Salataları: Yeni Yıla Özel 40 Yılbaşı Salatası Tarifi
Yılbaşı Pilavları: Yılbaşı İçin 35 Nefis Pilav Tarifi
Yılbaşı Aperatifleri: Yılbaşı Sofralarına Özel 52 Pratik Aperatif Tarifi
Yılbaşı Kahveleri: Yeni Yıl Ruhunu Yansıtan 5 Nefis Kahve Tarifi
2024 Yılında Okurlarımızın Favorisi Olan 15 Tarif
24 Aralık 2024 Masterchef: 3. Ceketin Sahibi Belli Oldu