Stevia Kahve Tadını Daha Acı Yapar mı?
Herkes sabah insanı değildir ve çoğu zaman insanlar günün erken saatlerinde bir miktar kafeine ihtiyaç duyar. Kahvelerini tatlı sevenler ve şeker tüketimini kısmak isteyenlerse stevia gibi tatlandırıcılara başvurur. Peki stevia kahve tadını daha acı yapar mı?

Herkes sabah insanı değildir ve çoğu zaman insanlar günün erken saatlerinde bir miktar kafeine ihtiyaç duyar. Dünyanın dört bir yanındaki insanların bu kafeini almalarının en yaygın yolu kahve içmektir ve bu nöronları ateşlemek için mükemmel olsa da kendi başına bazılarının en çekici bulduğu tada sahip değildir. Sade kahve oldukça acı olabilir, bu nedenle süt, şeker, aromalı şuruplar veya diğer yapay tatlandırıcılar ekleyerek onu biraz tatlandırmak istemeniz doğaldır. Bununla birlikte, içeceğin acı tadını ortadan kaldırmaya çalışırken, hangi tatlandırıcıyı kullandığınıza dikkat etmek isteyeceksiniz çünkü kalorisiz bir katkı maddesi aslında tam tersi etkiye sahip olabilir.

Stevia rebaudiana bitkisinden elde edilen doğal olarak oluşan bir kimyasal olan Stevia, 2008 yılından beri ABD'de gıda katkı maddesi olarak onaylandı ve aspartam, sakarin gibi diğer tatlandırıcılardan daha doğal olan şekere sıfır kalorili bir alternatif olarak pazarlanıyor. ve sukraloz sırasıyla Equal, Sweet'N Low ve Splenda gibi kahve dükkanı temel markalarında bulunabilir. Bununla birlikte, stevia belirli tariflerde şeker yerine veya kısmen şeker yerine kullanılabilirken, kahve söz konusu olduğunda çoğu insan bunun işe yaramadığı konusunda hemfikirdir.

Zevk Meselesi

Stevia bitkisi ham haliyle şekerden 200 ila 300 kat daha tatlı bileşikler içerir. Bununla birlikte, bitki, Güney Amerika'da onlarca yıldır tatlandırıcı olarak ve tıbbi amaçlar için kullanılmasına rağmen, FDA tarafından bu şekilde tüketilmesi için onaylanmamıştır. Bunun yerine, ajans yalnızca ABD'de stevia olarak pazarlanan bileşik olan Reb-A'yı onaylamıştır. Öyle ki bu bileşik, şeker ve sakarin veya bal gibi diğer ikame maddelerinin aksine, yalnızca tatlılık reseptörlerini tetiklemeyen kimyasallar içerir. Aynı zamanda dilin acılık alıcıları da zaten acı olan javaya bir "tatlandırıcı" eklerken insanların beklemediği bir durumdur.

Araştırmacılar, bitkilerdeki tatlı bileşikleri izole etmek için daha tatlı stevia bitkilerini üretmeye devam ederken, stevia içeren çoğu ürün ve tarifte aslında stevia ile şeker veya diğer tatlandırıcıların bir karışımı kullanılır; onları lezzetli tutar. Kahvenizi acı taraftan sevmiyorsanız veya bilim, bu doğal olarak oluşan bileşik tadı son derece tatlı hale getirmenin bir yolunu bulmadıkça, sabah kahveniz için başka bir seçenek bulmak isteyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Latte ve filtre kahvenin kafein farkı nedir?
  2. Kahve öğütücü nasıl temizlenir?
  3. French press kahvesini neden karıştırmalısınız?
  4. Kahvenizi süper sağlıklı hale getirmenin yolları

Haber Kategorileri

Kahve

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!