Şişe Suyun Son Kullanma Tarihi Geçer Mi?
Musluk suyu bozulur mu? Şişelenmiş suyun son kullanma tarihi geçer mi? İşte, plastik şişelerde satılan suların son kullanma tarihi ve en doğru saklama yöntemleri:

Şişelenmiş paket su aldıysanız, ambalajın üzerinde son kullanma tarihi olup olmadığını fark edebilirsiniz. Yaşamın temel kaynağı olan su, genellikle şişe veya damacana halinde satılır. Ayrıca mutfaklarda kullanılan arıtma cihazı da, son yıllarda popüler olan ekipmanlardan biridir. Arıtma cihazı, musluk suyunu filtreleyerek arıtır. Peki, suyun son kullanma tarihi geçer mi? İşte, detaylar:

Musluk Suyu Bozulur Mu?

Musluk suyu, uygun bir şekilde saklandığı sürece 6 aya kadar saklanabilir ve tüketilebilir. Ancak zamanla suyun tadında bozukluklar meydana gelebilir. Musluk suyunu uygun bir şekilde saklamak için, temiz ve steril kaplar kullanabilirsiniz. Ancak kapların üzerine suyu doldurma tarihini yazabilirsiniz. Su kaplarını 6 aya kadar serin, karanlık ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz.

Şişelenmiş Suyun Süresi Geçer Mi?

Suyun son kullanma tarihi geçmese de, şişelenmiş suyun bir son kullanma tarihi vardır. New Jersey'de tüm ürünlere son kullanma tarihi eklenmesi zorunlu hale getirildikten sonra, şişe sularının üzerine de tarih etiketi eklenmeye başladı. Ancak bu yasa ülkemizde geçerli değildir. 6 ayı geçmiş plastik şişeden su içmek iyi bir fikir değildir. Bunun nedeni, plastiğin zamanla suya sızmaya başlayarak onu antimon ve bisfenol A gibi kimyasallarla kirletebilmesidir. Düzenli olarak yutulursa, bu plastik bileşikler vücudunuzda yavaşça birikerek bağırsak sağlığına, bağışıklığa ve solunum işlevine zarar verebilir.

Şişelenmiş suyu uygun şekilde saklamak, bakteri üremesini önlemeye ve mide bulantısı, mide ağrısı, kusma ve ishal gibi yan etki riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Özellikle, yüksek sıcaklıklar bakteriyel büyümeyi teşvik edebilir ve zararlı plastik kimyasalların suya salınımını artırabilir. Şişelenmiş suyu doğrudan güneş ışığından uzak serin bir yerde tutmak, uygun gıda güvenliğini sağlamaya ve olumsuz sağlık etkileri riskinizi azaltmaya yardımcı olabilir. Plastik şişeler de biraz geçirgen olduğundan, şişelenmiş suyu ev temizlik malzemeleri ve kimyasallardan uzakta saklamak en iyisidir. Suyunuzda tuhaf bir tat veya koku oluştuğunu fark ederseniz, içmeden önce kaynatmalı veya atmalısınız.

Eğer plastik şişedeki su açıldıysa, en fazla 7 gün içerisinde tüketilmesi gerekir.

Şunlara da göz atın;

  1. Neden arabada plastik su şişesi bırakmamalısınız?
  2. Su şişesi ne sıklıkla yıkanmalı?
  3. Su kirliliğini önlemek için ne yapmalıyız?
  4. Mutfakta su israfı nasıl önlenir?
  5. Su içmek kilo aldırır mı?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı