Aydan Üstkanat
Yemek yazarı, stilisti, fotoğrafçısı
@aydanustkanat
aydanca@aydanustkanat.com
Bundan böyle 2 ayda bir sizlerle buluştuğumuz bu sayfalara, yılın ilk sayısında iki aylık Aydanca tarifleri seçmem gerekiyor. Mevsime göre şekillenen mutfağımda bu uzun dönem için seçmeler yapmam çok da kolay olmadı.
Önce, 14 Şubat sebebiyle sevgiliye güzel bir pasta seçmek istedim. Mesela en sevdiğim pasta ile sayfalar açılsın istiyorum. Rus pastası çok çok hafif bir pasta, belki pişirmesi biraz meşakkatli. Her pasta katını ayrı ayrı tepsiye koy, pişir, çok zaman alıyor. İşte bu yüzden de kendi yöntemimi size öneriyorum; bu kısmı tavada yapın. Böylelikle işler daha hızlı ve daha kolay oluyor. Orijinal reçetesi elbette rafine şekerli ama ben onu balla buluşturuyorum. Teknik olarak yapısı bu değişikliği mümkün kılıyor, dolayısıyla lezzet geride kalmıyor.
Diğer önemli önerim de üzüm mevsimi bitmeden üzümü fırınlamanız. Bu sayfalarda gördüğünüz üzüm taneleri lezzetinin, fırınlandığında yaban mersininden hiç de geride kalmadığını göreceksiniz. Lor peyniriyle müthiş bir lezzet patlaması oluşuyor. Üzümleri dilediğiniz kurabiye veya kek hamuruyla birleştirebilirsiniz, lezzet garanti.
Sonuç olarak biraz sevgili için, biraz mevsimi bitmeden üzüm ve hamsi için, biraz da mart ayının güzeli baklayı unutmamak için; biraz oradan, biraz buradan ama en sevdiklerimden güzel bir potpuri olacak sizlere.
Afiyetle!