Sedat Yaman, Türk Mutfak Ekibi Pastacılık Şefidir. Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi mezunu olan Sedat Yaman, ilk olarak butik pastanelerde çalışmıştır. Stajlarını 5 yıldızlı otellerde yapan, mezun olduktan sonra İstanbul'daki çeşitli restoranlarda çalışmıştır. Çırağan Sarayı, Divan, Titanic, gibi otellerde görev alan Şef Sedat Yaman, geçtiğimiz yıllarda Masterchef Türkiye yarışmasına konuk olarak, yarışmacılara Masterclass eğitimi vermiştir. İşte, Şef Sedat Yaman'ın Fenomen Lezzetler kitabında paylaştığı 4 nefis tatlı tarifi:
Çikolata sevenleri kendine hayran bırakacak bir tarif..
Kuru kayısı, ananas, böğürtlen ve vişne ile tatlandırılan nefis bir tarif.
Kahve ve vişne ile zenginleştirilen, şık sunumuyla yedikçe yedirten krem fontana tarifi..
Peynirli dondurma ve kek ile hazırlanan sicilyano, kahvenin en lezzetli eşlikçilerinden biri olacak.
Yazar:
Şef Sedat Yaman
Şunlara da göz atın;