Bağdat Caddesi Suadiye Ulus Sokak’ta yakın zaman önce açılan ‘The Rua Suadiye’ kısa sürede Cadde’nin sevilen mekanları arasında yerini aldı. Akdeniz mutfağı ağırlıklı menüsünde Asya, İtalyan ve Meksika mutfağından lezzetler de var. Mutfaklarında mevsim ürünlerini kullanmaya özen gösteriyorlar. Şef Aykut Ünal ile The Rua’nın lezzetlerini keşfetmek için buluştuk. İşte birbirinden lezzetli tarifler…
Meksika mutfağında çok sevilen taco al pastor, kuzu bonfile, avokado püresi, kırmızı biber, domates ve salatalık ile hazırlanan bir taco çeşididir. Tacoları, tortilla ekmeğinde sunabilirsiniz.
Dışı avokado, içi ise karides, kereviz sapı, mayonez ve sriracha sosu ile doldurulan karides rolleri, 20 dakikada hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz, ince bir şekilde dilimleyerek suşi gibi sunabilirsiniz.
Nohut, tahin, zeytinyağı ve baharatlar ile hazırlanan humusu, kokoreç ile birleştirerek mükemmel bir ana yemek hazırlayabilirsiniz.
Semizotu, çilek, ejder meyvesi ve bal ile hazırlanan semizotu salatasını, un, fındık, fıstık ve badem ile hazırlanan pane eşliğinde sunabilirsiniz. Tarifte paneyi hazırlamak için keçi peyniri kullanabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;