Sarımsak Soymak İçin Kullanılan Basit Yöntem
Sarımsak her türlü yemeğe lezzet katan, birçok mutfağın vazgeçilmez malzemesidir. Sizler için sarımsak nasıl basit şekilde soyulur anlattık. İşte, sarımsak soymak için kullanılan basit yöntem:

Sarımsak her türlü yemeğe lezzet katan, birçok mutfağın vazgeçilmez malzemesidir. Sarımsak, özellikle kavrulduğunda dayanılmaz derecede lezzetlidir. Dünyadaki sarımsağın çoğu Asya'da yetiştirilir. Çiğ, salamura edilmiş, karamelize edilmiş ve diğer birçok şekilde kullanılan sarımsak, yıldız bir malzemedir, ancak herkesin sahip olduğu oldukça büyük bir sorun vardır: Soyulması özellikle zordur.

Doku kağıt inceliğindeki cilt, sarımsağın etine oldukça kararlı bir şekilde yapışır - neredeyse tek bir diş elde etmek için onunla uğraştığınız noktaya kadar. Bir tarif için her kullanmanız gerektiğinde bir diş ile savaşmak zahmetli, zaman alıcı ve hatta bazen küçük düşürücüdür. Yapmanız gereken çok sayıda soyma işlemine rağmen, sarımsak, yalnızca yemek pişirmek için değil, aynı zamanda çok sayıda hastalığın tedavisi için uzun bir geçmişe sahip olan gerçekten harika bir bitkidir. İnsanlar binlerce yıldır kullanıyor olsalar da, ebedi soru şu: Sarımsağı soymanın en iyi ve en kolay yolu nedir?

Sarımsağı soymak için, zarı koparmak için her dişi bir bıçağın düzlüğünde ezmeyi içeren geleneksel yaklaşım da dahil olmak üzere pek çok yöntem vardır. Başka bir yol da, tüm sarımsağı ikiye kesmek ve dişlere bastırmaktır. Ayrıca, sürtünme sizin için kabuklarını temizleyene kadar sarımsak dişlerini bir kavanozda agresif bir şekilde çalkalamayı deneyebilirsiniz. Bunların hepsi uygulanabilir yöntemlerdir, ancak restoran endüstrisinde kullanılan basit bir numara henüz en iyi yol olabilir.

Diğer bir yöntem ise sarımsak dişlerini su içinde tutmaktır. Bu, derilerin en az 30 dakika sonra çıkarılmaya hazır hale gelmesine yardımcı olur ve önceden yemek hazırlamak istiyorsanız iyi bir ıslatma yöntemini kullanmak için mükemmel bir yöntemdir.

Şunlara da göz atın;

  1. Sarımsak neden ağız kokusuna yol açar?
  2. Neden sarımsak ezici kullanmamalısınız?
  3. Evde sarımsak tozu nasıl yapılır?
  4. Saksıda sarımsak nasıl yetişir?
  5. Sarımsak sebze midir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?