Sarımsak Sebze Midir?
Sarımsak hemen hemen her yemeğin vazgeçilmez bir parçasıdır. Her kültürde kullanılan sarımsak sebze midir? Sizler için anlattık. İşte, sarımsak sebze midir:

Güçlü aroması ve çeşitli sağlık yararları nedeniyle sarımsak, binlerce yıldır çeşitli kültürler tarafından kullanılmaktadır. Bu malzemeyi evde pişirebilir, soslarda tadabilir, makarna, tavada kızartma, fırında sebze gibi yemeklerde yiyebilirsiniz. Bununla birlikte, esas olarak baharat olarak kullanıldığı için sarımsağı sınıflandırmak zor olabilir. Sizler için anlattık. İşte, sarımsak sebze midir:

Botanik Sınıflandırma

Botanik olarak sarımsak (Allium sativum) bir sebze olarak kabul edilir. Arpacık soğanı, pırasa ve frenk soğanı ile birlikte soğan ailesine aittir. Kesin olarak, bir sebze, otsu bir bitkinin kökler, yapraklar, gövdeler ve soğanlar gibi yenilebilir herhangi bir parçasıdır. Sarımsak bitkisinin kendisi bir soğana, uzun bir gövdeye ve uzun yapraklara sahiptir. Bitkinin yaprakları ve çiçekleri de yenilebilir olsa da, en çok 10-20 karanfilden oluşan soğanı yenir. Genellikle tüketimden önce çıkarılan kağıt benzeri bir kabukla kaplıdır.

Mutfak Sınıflandırması

Sarımsak, bir sebzeden çok bir baharat veya bitki gibi kullanılır. Diğer sebzelerin aksine sarımsak nadiren büyük miktarlarda veya tek başına tüketilir. Bunun yerine, güçlü tadı nedeniyle genellikle yemeklere küçük miktarlarda eklenir. Aslında, sadece soğandan sonra ikinci, dünya çapında lezzet için kullanılan en popüler lezzet olabilir. Sarımsak ezilmiş, soyulmuş veya bütün olarak pişirilebilir. En yaygın olarak kavrulur, kaynatılır veya sotelenir. Doğranmış, kıyılmış, salamura edilmiş veya ek formda da satın alınabilir. Daha önce sadece çiğ sarımsağın sağlığa faydaları olduğuna inanılsa da, şimdi yapılan araştırmalar pişmiş ve ticari olarak hazırlanmış ürünlerin de aynı derecede faydalı olabileceğini gösteriyor.

Diğer Sebzelerin Çoğundan Daha Güçlü

Diyet yönergeleri, meyve ve sebzelerin yemek sırasında tabağınızın yarısını veya gün boyunca yaklaşık 800 gram oluşturmasını önerir. Ancak tabağınızın yarısını sarımsakla doldurmanıza gerek yok. Bu güçlü sebze, tıbbi özelliklerinin çoğundan sorumlu olan allisin de dahil olmak üzere çeşitli kükürt bileşiklerini içerir. Araştırmalar, sadece 1-2 diş  (4 gram) önemli sağlık yararları sağladığını gösteriyor:

  1. Azaltılmış kolesterol
  2. Düşük kan basıncı
  3. Kan pıhtısı riskinde azalma
  4. Bronşit, astım ve öksürük gibi solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisi
  5. Antimikrobiyal etkiler
  6. Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu

Şunlara da göz atın;

  1. Saksıda sarımsak nasıl yetişir?
  2. Çok fazla sarımsak yemenin yan etkileri nelerdir?
  3. Evde sarımsak tozu nasıl yapılır?
  4. Soğan ve sarımsak tozu nasıl değerlendirilir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı