Salsa Sos Nasıl Konserve Yapılır?
Fazla bir domates aldıysanız ya da bahçenizde çok fazla domates yetişiyorsa salsa sos yapabilirsiniz. Sizler için salsa sos nasıl yapılır ve konservelenir anlattık. İşte, salsa sos konserve nasıl yapılır:

Fazla bir domates aldıysanız ya da bahçenizde çok fazla domates yetişiyorsa salsa sos yapabilirsiniz. Yaz aylarında yiyebileceğinizden daha fazla domatesiniz varsa, onları kış aylarında yiyebileceğiniz ve tadını çıkarabileceğiniz salsa yapmak için kullanmayı düşünün. Sizler için salsa sos nasıl yapılır ve konservelenir anlattık. İşte, salsa sos konserve nasıl yapılır:

Salsa Sos Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri toplayın. Kullandığınız sebzelerin olgun ve hasarsız olduğundan, üzerinde leke veya çürük olmadığından emin olun. İhtiyacın olacak:

-2,5 kg domates

-500 gram konserve yeşil biber, doğranmış

-2 jalapeño, tohumlanmış ve doğranmış

-2 bardak doğranmış beyaz soğan

-3 diş sarımsak, kıyılmış

-1 su bardağı beyaz sirke

-1/2 su bardağı kıyılmış kişniş

-2 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı şeker

  1. Domatesleri hazırlayın. Konserve domates salsa, domatesler soyulduğunda en iyi tadı verir.
  2. Tüm malzemeleri büyük bir çelik tencereye koyun. Onları kaynatın, ardından ısıyı orta seviyeye indirin ve salsanın kaynamasına izin verin. Salsanın yeterince baharat içerdiğinden emin olmak için tadına bakın ve gerekirse daha fazlasını ekleyin.
  3. Salsayı pişirin. 80 santigrat derece sıcaklığa ulaştığından emin olmak için bir termometre kullanın. Bu, konserve salsanızı bozabilecek enzimleri veya bakterileri öldürür.

Salsa Konservesi Nasıl Yapılır?

  1. Salsayı temiz konserve kavanozlarına dökün. Kavanozları kenarlarının yarım cm yakınına kadar doldurun. Kavanoz ve kapak arasındaki contanın temiz kalmasını sağlamak için bir huni kullanın.
  2. Kapakları salsa kavanozlarının üzerine yerleştirin. Yerinde kaldıklarından emin olmak için kapak halkalarını vidalayın. Konserveleme işleminin bir sonraki aşamasında havanın kaçması gerektiğinden, bu noktada kapakları çok fazla sıkmayın.
  3. Kavanozları büyük bir tencereye yerleştirin. Tencereyi, kavanozu 5 cm kaplayana kadar suyla doldurun. Ocağı yüksek ateşe getirin ve suyu kaynatın.
  4. Kavanozları dikkatlice sudan çıkarın. Tamamen soğumalarına izin verin. Kapaklar soğudukça ve kapandıkça patlama sesleri çıkaracaktır.
  5. Kapaklara vurarak contaları kontrol edin. Bir kapak bastırılıp bırakıldığında bir patlama sesi çıkarıyorsa, kutu düzgün bir şekilde kapatılmamış demektir. Ağzı açık kavanozları hemen kullanmak üzere buzdolabına koyabilir veya tekrar konserveleme işleminden geçirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Sos tarifleri
  2. Acı sos tüketmek sizin için iyi mi?
  3. Kışlık domates sosu nasıl yapılır?
  4. Domates sosu hazırlamanın püf noktaları
  5. Sağlıklı salata sosları

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Salataları: Yeni Yıla Özel 40 Yılbaşı Salatası Tarifi
Yılbaşı Pilavları: Yılbaşı İçin 35 Nefis Pilav Tarifi
Yılbaşı Aperatifleri: Yılbaşı Sofralarına Özel 52 Pratik Aperatif Tarifi
Yılbaşı Kahveleri: Yeni Yıl Ruhunu Yansıtan 5 Nefis Kahve Tarifi
2024 Yılında Okurlarımızın Favorisi Olan 15 Tarif
24 Aralık 2024 Masterchef: 3. Ceketin Sahibi Belli Oldu