Ramazan ayı yaklaşırken akıllara sahurda ve iftarda ne yapsam soruları düşmeye başlar. Sahurda yenilenler bütün gün tok tutacağı için genelde pratik ve doyucu yemekler tercih edilir. Ancak sahurda farklı lezzetler arıyorsanız, hamur işi tüketmek istiyorsanız sizler için sahurda tercih edebileceğiniz hamur işi lezzetleri listeledik. İşte, birbirinden lezzetli 25 farklı hamur işi tarifi:
Günlük iftar menüsü ve günlük sahur menüsüne de göz atın.
Kahramanmaraş mutfağına ait bir lezzet olan çökelek böreği, hem kahvaltıda, hem çay saatlerinde, hem de sahurlarda sunulan lezzetli ve doyucu bir lezzettir. İç harcında çökelek peyniri kullanılan bu börek, yöre halkı tarafından 'ürtmekli çökelek böreği' olarak da bilinir. Hazır yufka, patates ve sos eşliğinde hazırlanan gül böreği, Türk mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Sahurda tok tutan doyucu bir lezzet olarak tercih edebilirsiniz. Süt çöreği, Azerbaycan'a ait ulusal ve meşhur bir çörektir. Tatlı ekmek olarak da adlandırılır. Yumuşacık, tatlı bir ekmektir. Sahurda bal ya da reçeller ile birlikte tüketebilirsiniz. Yapması kolay ve lezzetli olan haşhaşlı çörek, yumuşak dokusu ile sahurlarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak. İster tatlı, ister tuzlularınız ile birlikte yiyebilirsiniz. Ramazan pidesi, ramazan ayının en gözde ürünlerinden biridir. İster sahurlarınızda istersenizde iftararınızda yaparak tüketebilirsiniz. Zahter, zeytinyağı ve domatesin uyumu, bir de yumuşak ekmek ile birleşince yenmeye doyum olmuyor. Kokusu ve lezzeti ile sizi çocukluğunuza götürecek nefis sütlü ekmek tarifi. Tavada pratikçe yapabileceğiniz tatlı ya da tuzlular ile tüketebileceğiniz bir ekmek. Trabzon mutfağıyla özdeşleşen pazılı dolama börek, ismini görünümünden alır. İç harcında pazı, kuru üzüm, kuş üzümü, nane gibi farklı malzemeler kullanılır. El açması hamur ile hazırlanır. Sahurlarınızda severek yemek için iyi bir alternatiftir. Yulaf, yumurta, pastırma ve cheddar peyniri ile yapabileceğiniz nefis bir pizza tarifi ile karşınızdayız. Damak tadınızda göre üzerine ekleyeceğiniz malzemeleri değiştirebilirsiniz. Sahur sofralarında farklı tatlara yer vermek isteyenler için hem pratik, hem de lezzetli ekmek üstü pizza tarifini hazırayabilirsiniz. İsterseniz damak tadınıza göre içeriğindeki malzemleri değiştirebilirsiniz. Beyaz peynir, kaşar peyniri ve közlenmiş biber ile hazırlanan tuzlu bir kek. Doyurucu ve küçük porsiyonlar ile hazırlanan bu kekleri sahurlarınızda tercih edebilirsiniz. Tuzlu rulo pasta, patates, havuç ve maydanoz ile hazırlanır.Tuzlu rulo pastanın iç harcı labne ile doldurulur. Daha doyurucu bir lezzet olsun isterseniz labne yerine beyaz peynir koyarak tarifi değiştirebilirsiniz. Glutensiz un ile hazırlanan bu pankeki, çikolata ve mevsim meyveleri ile süsleyerek kahvaltıda tüketebilirsiniz. İçerisine ilave eşeker koymazsanız eğer tatlı ve tuzlular ile tüketebileceğiniz, alternatif bir lezzet olabilir. Türk mutfağına özgü bir lezzet olan bazlama, yemeklerin yanında sunulan bir ekmek çeşididir. Sahurlarınızda ister tatlı, ister tuzlu lezzetler ile birleştirerek tüketebilirsiniz. Doyurucu bir lezzet için bu ekmeği deneyebilirsiniz. Salçalı, baharatlı ve ezmeli bu tarife bayılacaksınız. İngiliz çöreği adıyla da bilinen scone, tatlı ve tuzlu olarak yapılabilir. Kahvaltı ya da ara öğünlerde tercih edilen scone tarifini bir de zeytinli ve peynirli olarak deneyin. Sevgili Deniz Orhun’dan kahvaltı için bol lifli nefis bir öneri. Bu tarif, güne güzel başlamanız için bir alternatif niteliğindedir. Doyurucu ve lezzetlli bir ekmek olarak servis edebilirsiniz. Sahrap Soysal'dan un, yoğurt ve beyaz peynir ile hazırlayabileceğiniz nefis bir pide tarifimiz var. Dilerseniz içinde kaşar peyniri ve sevdiğiniz peynir çeşitlerine yer verebilirsiniz. Kokusu ve tadı ile sizi fırından daha çıkarken büyüleyecek yumuşacık poğaça tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kahvaltılarınızda, çay yanında ya da özel günlerinizde yapabilirsiniz. Tatlı ve tuzlu farklı lezzetler ile birleştirebilirsiniz. Hem görünümü, hem de lezzetiyle dikkatleri üzerine çeken sakallı sandviç, krem peynir ve beyaz peynirli harç ile hazırlanır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri de ilave edilir. Sakal kısmını oluşturmak için, ince kıyılmış maydanoz kullanılır. Doyurucu bu lezzeti dilerseniz maydanoz dışında peynir ya da farklı bir aromatik sebze ile birleştirerek servis edebilirsiniz. Klasik lezzetlerden zeytinli çörek çay yanında oldukça doyuyurucu ve lezzetli olacaktır. Dilerseniz yeşil zeytin ilavesi ile hazırlayabilirsiniz. Sevgili yazarımız Aydan Üstkanat'an mercimekli çörek ve börek arasında mükemmel lezzetli bir tarif önerisi ile geliyoruz. Besin açısından zengin ve doyurucu bur tarifi sahurda tüketebilirsiniz. Bazlama sadece beş malzeme ile hazırlanan, pratik ve lezzetli ekmek türlerinden biridir. Kolaylıkla tavada pişirilir. Sahurda bazlama yaparak kendinize sandviç ve tost hazırlayabilirsiniz. Sevgili Deniz Orhun’dan hem sağlıklı, hem lezzetli kahvaltı çöreği tarifi. Bu çörek yulaf ile hazırlanıyor, içerisine dereotu ekleniyor. Pratik şekilde hazırlayacağınız bu tarifi sahurda gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Diyetisyen Hanse Nur Büyükdağ'ın tarifi ile mercimekli ekmek protein açısından zengindir. Bu lezzetli ekmeği sahurda normal ekmek yerine tüketebilirsiniz. Şunlara da göz atın;