Michelin Yıldızlı Şefler Regis Marcon ve Mathieu Viannay Yeni Fine Dining Menülerini Tanıttı
Air France, Michelin Yıldızlı Şefler Regis Marcon ve Mathieu Viannay İmzalı Yeni Fine Dining Menülerini Tanıttı!

Air France’ın Kasım 2021- Şubat 2022 dönemi uzun menzilli uçuş menüleri Michelin yıldızlı şefler Régis Marcon ve Mathieu Viannay imzalarını taşıyor. Business Class ve La Première yolcuları için özenle hazırlanan menüde vejetaryen yemeklerden kırmızı, beyaz et çeşitlerine  ve deniz ürünlerine kadar geniş bir lezzet yelpazesi sunuluyor.




Dünya çapındaki Fransız yemeklerini Air France yolcularına özel bir deneyime dönüştüren şefler, gökyüzünde Fransız esintilerini yaşatmayı hedefliyor. Bu yaratıcı tabaklar ile Air France, Fransız ‘fine dining’ i dünya çapında tanıtmaya devam ediyor.


La Première Kabininde 3 Yıldızlı Gastronomi Resitali 

Üç Michelin yıldızlı şef Régis Marcon, Air France’ın first class segmenti olan La Première kabininin ayrıcalıklı yolcuları için yeni altı özel lezzet hazırladı. Servair Culinary Studio’nun başkanlığını yürüten Şef Marcon, ekibinde bulunan uzmanların eşliğinde sezonun en taze ürünlerini kaynağından alarak tabaklara taşıyor. İşte o eşsiz menü:

  1. Penne Makarna, Ispanaklı Rokalı Graten, Kerevizli Ricotta Kreması
  2. Risotto Verde, Sebzeli Bolonez Makarna
  3. Dana Bonfile, Macaire Patates, Közlenmiş Pancar ve Füme Et Suyu
  4. Morel Mantarlı Tavuk Filetosu, Kavuzlu Buğday ve Bal Kabağı Risotto
  5. Sebzeli, Taggiasca Zeytinli Poşe Morina Balığı
  6. Suda Levrek Filetosu, Armonika Sosu, Sarı Havuç ve Otlu İrmik
  7. Tatlı Baharatlı Kızarmış Dana İncik, Bezelye İçi Püresi, Sultaniye Bezelyesi
  8. Kahvede Kızarmış Beç Tavuğu Eşliğinde Kereviz Reçeli ve Sonbahar Sebzeleri





Chef Régis Marcon


Şef Régis Marcon Kimdir?


İki yılda bir düzenlenen dünyanın en prestijli yemek yarışmalarından Bocuse d’Or ile 1995’te zirveye ulaşan üç Michelin yıldızlı Şef Macron, eşsiz Fransız yemeklerine kendi hayat hikayelerini katmayı başarıyor. Kendine has stili ile mutfağından çıkan lezzetler tamamen kişiliğini temsil ediyor. 1979 yılında ailesi tarafından işletilen otel restoranını devraldıktan sonra Saint-Bonnet-le-Froid’ten hiç ayrılmayan Régis Marcon, özellikle mantar, yeşil mercimek gibi yöresel ürünleri öne çıkarttığı modern yemekleriyle zamanının en büyük şeflerinden biri olmayı başardı. 


Mathieu Viannay Kimdir?

Hassas tatları yerel ürünlerle birleştiren, gurme damaklara hitap eden iki Michelin yıldızlı şef Viannay, 2004 yılında aldığı “Meilleur Ouvrier de France” ödülüyle kendini gösterdi. Geleneksel tariflere yaptığı yenilikçi dokunuşlarla yeniden anlam kazandıran kazan ünlü şef, Eugenie Brazier’in 100 yıllık kült restoranı “la Mere Brazier”i devralmasıyla yepyeni bir sayfa daha açtı. Japonya’daki Portopia Oteli’nde bulunan “Trente et Un” restoranının menüsüne de imzasını atan Mahhieu Vinnay, Fransız dokunuşunu Japonya’da hissettirdi. Ayrıca Paris’teki Samaritaine mağazasının 12 catering noktasını da kontrol ederek etkisini her zaman farklı noktalarda göstermeyi seven şef, şimdi de Air France yolcularına lezzetlerini sunuyor.

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri

Lezzetli Haberler

Muz Nasıl Seçilir: Muz Alırken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
24 Kasım 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim Belli Oldu!
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün uyulması gereken 7 öneri
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?