Ramazan’da su ve mineral kaybına karşı maden suyu
Ramazan ayında oruçlu iken gün boyu susuz kalmak vücudumuzu zorlayabiliyor. Özellikle sıcak geçen günlerde gün içerisine kaybedilen mineralleri maden suyu tüketerek yerine koymak en sağlıklı yollardan biri. Zengin içeriği ile maden suyu vücudumuzun ihtiyaç duyduğu mineralleri karşılayabiliyor. Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan ramazan ayında maden suyunun güvenle tüketilebileceğini belirterek “Gerek iftarda gerekse de sahurda maden suyu tüketerek vücutta kaybedilen su ve mineralleri takviye etmek mümkün.” dedi.

İftar sofralarının vazgeçilmezi Beypazarı doğal maden suyu


Ramazan ayının gelmesi ile beraber oruçlar tutulmaya başlandı. Özellikle ramazanın ilk günlerinde vücudumuzun oruç tutmaya ve susuz kalmaya alışması biraz zor olabiliyor. Oruç süresince susuz kaldığımız için vücudumuz birçok minerale ihtiyaç duyuyor ve bu mineraller gün içerisinde eksiliyor. İftarda ve sahurda maden suyu içmek kaybedilen minerallerin yerine konması açısından çok önemli bir rol oynuyor. 


Niyazi Ercan, “Beypazarı maden suyu litresinde 3323,27 mg mineral ihtiva eden sağlıklı ve doğal bir içecek olup, sindirim sitemini rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Ramazanda oruçlu iken kaybedilen mineralleri madensuyu tüketerek takviye etmek mümkün. Bunun yanında iftar yemeğinin verdiği rehaveti madensuyu tüketerek çabucak atarak kendinizi daha zinde hissedebilirsiniz. Bu nedenle ramazan süresince günde en az iki şişe Beypazarı doğal maden suyu içilmesini öneriyorum.” dedi. 


Maden suyunun sadece kaybedilen mineralleri takviye edici özelliği olmadığını dile getiren Ercan, “sahurda da maden suyu tüketilebileceğini ve yarattığı tokluk hissi ile oruç süresini daha rahat geçirilebileceğini söyledi. Bu özelliklerinden dolayı hiçbir katkı maddesi içermeyen Beypazarı Doğal Maden Suyu, içeriğindeki zengin mineral değerleri ile ramazan sofralarının vazgeçilmezi haline geliyor. “dedi.


Her maden suyu aynı değildir


Niyazi Ercan, piyasada bulunan birçok maden suyunun mineral değerlerinin farklı olduğunu söyledi. Tüketicilerin maden suyunu seçerken etiketlerini okuyarak içeriğindeki mineral değerlerine göre karar vermelerini tavsiye etti. Beypazarı maden suyunun başta kalsiyum, magnezyum, potasyum, bikarbonat, sodyum ve silikat olmak üzere birçok mineral ihtiva ettiğini belirterek, “Bu mineraller arasında 1433,5 mg ile bikarbonat en başta gelmektedir. Özellikle sindirim sistemini rahatlatması açısından önemli bir mineral olan bikarbonat uzmanlarca da tavsiye edilmektedir. Kalsiyum kemiklerin güçlenmesine, magnezyum kalp ve damar sağlığının desteklenmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca Türkiye’de sadece Beypazarı maden suyunda bulunan silikat minerali ise Alzheimer’a karşı önerilmektedir. Dünyada sektöründeki en teknolojik fabrikalarından biri olan ve Türkiye’nin en büyük tesislerine sahip Beypazarı doğal maden suyu tam otomasyona sahip makinelerde el değmeden hijyenik koşullarda şişelenmektedir. Beypazarı maden suyunu tüketicilerimiz gönül rahatlığıyla ramazan ayında da içebilirler.” dedi. 




Ramazanda maden suyu tüketimi iki katına çıkıyor


Niyazi Ercan, ramazan ayında özellikle sade ve limonlu maden suyunun tüketiminin arttığını belirterek, hava sıcaklıklarının yükseldiği yaz aylarında ise sade maden suyunun yanında farklı lezzetlere sahip meyve aromalı maden sularına olan talebin arttığını dile getirdi. Ramazan ayının favori içeceğinin maden suyu olduğunu söyleyen Ercan, normal günlerdeki tüketim miktarının ramazan ayında iki katına çıktığını, bu nedenle ramazan süresince artan talebi karşılamak üzere 3 vardiya çalıştıklarını dile getirdi.


ADVERTORIAL

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!