Ramazan Pidesi Tüketirken Bu 3 Kurala Dikkat!
Ramazan pidesi tüketirken nelere dikkat etmeliyiz? Ramazan pidesi sağlıklı mı? İşte, Ramazan pidesi tüketirken mutlaka dikkat etmeniz gereken 3 önemli kural:

Ramazan pidesi, Ramazan ayının olmazsa olmazlarından biridir. Sıcak sıcak fırından çıkan pideler, mis gibi kokusuyla herkesi kendine hayran bırakır. Öyle ki, iftara az zaman kala fırın kapılarında uzun kuyruklar oluşur. Susamı, çörek otu ve eşsiz lezzetiyle Ramazan pidesini çok sevsek de, bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü Ramazan pidesi, beyaz unla yapılıyor. 1 avuç pide, 2 dilim beyaz ekmeğe eş değer geliyor. Hal böyle olunca, özellikle kilo kontrolüne dikkat eden kişilerin dikkat etmesi gerekiyor. Diyabet hastaları ve kronik rahatsızlığı olanlar da, Ramazan pidesi tüketirken, mutlaka ölçülü davranmalı. Aksi takdirde obezite başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Ramazan Pidesi Tüketirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  1. Sadece tek öğünde tüketin

Ramazan pidesini hem sahurda, hem de iftarda yemeyin. Bunun yerine sadece iftar veya sadece sahurda yiyin. Beyaz unla yapılan Ramazan pidesi kan şekerini yükseltebilir ve hızlı acıkmanıza yol açabilir. Ayrıca sahurda yemek yedikten sonra yatıyorsanız, pide, beyaz ekmek gibi ağır besinler tüketmeyin. Bunun yerine salata, yumurta gibi besin değeri yüksek ve doyurucu besinler tercih edin. 

Bakınız; Doyurucu sahur tarifleri


  1. Pidenin yanında karbonhidrat tüketmeyin

Pide, başlı başına bir karbonhidrat kaynağı ve kalorisi oldukça yüksek. Bu yüzden pidenin yanında ekmek, makarna ve pilav gibi yüksek kalorili karbonhidrat içeren besinler tüketmeyin. Bunun yerine protein ve vitamin bakımından zengin yiyeceklere yönelin. 

Kilo kontrolü sağlayanlar için; Diyet iftar yemekleri


  1. Tam buğday unlu pideleri tercih edin

pide yemeyi seviyorsanız, tam buğday veya çavdar unuyla yapılan pideleri tercih edin. Bu pideleri fırınlarda bulmak zor oluyorsa, evde yapmayı düşünebilirsiniz. Tam buğdaylı pide tarifimizi deneyebilir veya ev yapımı Ramazan pidesi tarifimizden ilham alabilirsiniz. 

Son olarak iftarda bir anda yemeklere yüklenmek yerine azar azar ve yavaş yavaş yemeyi deneyin. Yemek aralarında 5-10 dakika gibi küçük molalar vermeniz, doygunluğunuzu anlamanıza yardımcı olur. 

Şunlara da göz atın;

  1. Neden ramazan pidesini sıcakken yememeliyiz?
  2. Ramazan ayında metabolizmayı hızlandırmanın yolları
  3. Pratik iftar yemekleri
  4. İftar için sütlü tatlılar
  5. Sahur için yumurtalı tarifler

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları