Puf Puf Kabaran Pişi Yapmanın 8 Püf Noktası
Kabarmış, yumuşacık ve çıtır çıtır pişiler yapmak isteyenleri böyle alalım. İşte, tam kıvamında pişi yapmak için bilmeniz gereken 8 önemli püf noktası:

Sabah kahvaltılarında sofralarınıza konuk olacak nefis mi nefis pişiye kim hayır diyebilir ki? Tek ısırıkta bile mutlu olmanızı sağlayacak pişi, peynir, zeytin ve çayın en lezzetli eşlikçilerinden biridir. Özellikle pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olan pişi, kızartma usulüyle pişirilir. Mükemmel bir pişi denildiğinde ise, puf puf kabaran ve her ısırıkta çıtırlığını hissettiren pişiler gelir aklımıza. Tam da bu yüzden, hem çıtır, hem de kabaran pişiler yapmak için sizi böyle alıyoruz. İşte, tam kıvamında pişi yapmak için bilmeniz gereken 8 püf nokta:

  1. Sıvılar ılık olmalı

Pişiyi mayalı veya mayasız yapıyorsanız, içinde kullanacağınız sıvı malzemelerin ılık olmasına dikkat edin. Yoğurt, su ve süt gibi malzemeleri oda sıcaklığında ılıttıktan sonra kullanın. Bu sayede hamurlarınız daha iyi kabaracaktır.

  1. Soda kullanın

Hamurun daha iyi kabarması için, süte ek olarak soda da kullanın. Soda, hamurun iki katına çıkmasına yardımcı olur. Ayrıca hamurun yağ çekmesini de önler.

  1. Karbonat veya kabartma tozu

Pişi hamurunun kabarması için, mayalı versiyonunu deneyebilirsiniz. Ancak mayasız pişi yapmak istiyorsanız, kabartma tozu ve karbonattan yardım alabilirsiniz.

  1. Hamurun kıvamı

Pişi hamuru, yumuşak olmalı. Ancak cıvık bir şekilde bırakılmamalı. Un eklemesi yaparak, ele yapışmayacak bir hamur elde edebilirsiniz.

  1. Dinlendirmeyi unutmayın

Mayalı hamurların kabarması için en az 40 dakika dinlendirilmesi gerektiğini biliyoruz. Ancak mayasız hamur yaparken de, 5-10 dakika hamuru dinlendirerek daha iyi kabarmalarını sağlayabilirsiniz.

  1. Bardak kullanın

Pişiye düzgün bir şekil vermek istiyorsanız, bardakların ağız kısmını kullanabilirsiniz. Bu sayede, doğrudan yuvarlak pişiler elde edebilirsiniz.

  1. Sirke ekleyin

Pişinin yağ çekmesini eklemek için, pişi hamuruna 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Sirke, pişinin daha iyi kabarmasını ve daha az yağ çekmesini sağlar.

  1. Kağıt havluda bekletin

Bu püf noktası, aslında tüm kızartmalar için geçerli. Pişirme aşamasına geçtiğinizde, servis tabağına kağıt havlu serin. Kızaran pişileri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağın süzülmesini sağlar. Şimdiden afiyet olsun.

Şunlara da göz atın;

  1. Hamur nasıl daha hızlı mayalanır?
  2. Hamur nasıl yoğrulur?
  3. Hamur mayalarken yapılan hatalar nelerdir?
  4. Ramazan pidesinin püf noktaları nelerdir?
  5. Bazlama yapmanın püf noktaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı