Poğaça, çayın yanına en çok yakışan hamur işlerinden biridir. Ancak mükemmel kıvamı ve lezzeti yakalamak için doğru pişirme ayarlarını bilmek şarttır. Poğaçanın altın renginde, içi yumuşacık olması için bazı ipuçlarına dikkat edilmesi gerekir. Peki; poğaça en iyi hangi ayarda pişer?
Poğaça için ideal fırın sıcaklığı 180-190°C (alt-üst ayar) arasındadır. Daha düşük sıcaklıkta poğaça hamur gibi kalır, daha yüksek sıcaklıkta ise dışı yanar içi çiğ kalabilir.
Alt-üst fanlı ayarda pişirmek en iyisidir. Fanlı fırın, ısıyı eşit yayarak poğaçanın her yerinin güzelce kabarıp nar gibi kızarmasını sağlar.
Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirmek gerekiyor. Böylece üstü yanmadan, altı da hamur kalmadan dengeli pişer.
Fırın mutlaka önceden tamamen ısıtılmış olmalıdır. Sıcak fırına giren poğaça hemen kabarır ve içi güzel pişer.
Ortalama 20-25 dakika yeterlidir. Üzeri altın rengini aldığında ve güzelce kabardığında fırından çıkarmalısınız.
Şunlara da göz atın: