Pizza Sosu Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Pizza sosu, ev yapımı pizzaların en önemli malzemelerinden biridir. Peki, pizza sosunun püf noktaları nelerdir? İşte, mükemmel kıvamıyla pizza sosu yaparken bilmeniz gereken püf noktaları:

Pizza, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan ve zamanla dünyanın en sevilen besinlerinden biri haline gelen bir yemektir. Pizzanın birçok farklı çeşidi olsa da, hamur ve pizza sosunda kullanılan malzemeler temel olarak aynıdır. Eğer pizzayı yalnızca domates püresi veya salçalı su ile lezzetlendirmek istemiyorsanız, aromatik bir sos hazırlayabilir ve pizzanın lezzetini ikiye katlayabilirsiniz. İşte, pizza sosu yaparken mutlaka dikkat etmeniz gereken noktalar:

Pizza sosu tarifine göz atmayı unutmayın.

  1. Domates seçimi

Pizza sosunun temel malzemesinin domates olduğunu biliyoruz. Özellikle mevsimindeyken yaz domateslerini kullanabilirsiniz. Ancak kışın pizza yapmak istiyorsanız, yazdan hazırlanmış domates konservelerini de kullanabilirsiniz. Domatesleri güzelce rendeleyip püre haline getirin. Bu esnada içine kabuk kaçmamasına dikkat edin. Eğer soğanlı bir sos hazırlamak istiyorsanız, soğanı yağda kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri tencereye ilave edebilirsiniz. 

  1. Aromatik tatlar

Pizza sosuna yakışan diğer malzemeler ise kaliteli bir zeytinyağı, taze kekik ve sarımsaktır. Domatesleri pişirmeye başladıktan sonra üzerine zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsak ekleyin. Aromasını artırmak için taze fesleğen ve defne yaprağı da ilave edebilirsiniz. Ancak defne yaprağı ekleyecekseniz, sosu ocaktan alınca mutlaka içinden çıkarın. Yoksa acımsı bir tat oluşacaktır. 

  1. Sirke ve şeker

Pizza sosunun en önemli püf noktalarından biri, içerisine ev yapımı sirke ve şeker eklemektir. Bunun için 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı toz şeker eklemeniz yeterlidir. Şeker eridiğinde tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. 

  1. Pürüzsüz kıvam

Pizza sosu kıvam almaya başladığında olmuş demektir. Ocaktan aldığınız sosu blenderdan geçirerek tamamen pürüzsüz bir hale gelmesini sağlayın. Sosu oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra pizza hamurunun üstünde kullanabilirsiniz.

  1. Saklama

Artan pizza sosunu, sterilize edilmiş kavanozlara aktarın ve kapağını sıkıca kapatın. Ardından buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Ancak kavanozda saklayacaksanız, üzerine mutlaka zeytinyağı gezdirin.

Şunlara da göz atın;

  1. Sağlıklı pizza tarifleri
  2. Pizzanın yanına ne gider?
  3. Pizza hamurunun püf noktaları
  4. Pizza yapımında hangi peynir kullanılır?
  5. Pizza hamuru nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Magnezyum İçeren Besinler: Magnezyum Deposu 10 Besin
Taste Atlas'a Göre Dünyanın En İyi 10 Sosu
Liçi Meyvesi Nedir, Nasıl Yenir?
Orfoz Balığı Yenir Mi?
Bağırsak Gazına Ne İyi Gelir?
20 Ekim 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim Açıklandı!