Pizza Hamuru Nasıl Saklanır?
Pizza hamuru, pizza yapımının en temel malzemesidir. Peki, pizza hamuru derin dondurucuda nasıl saklanır? İşte, yaz kış demeden yapabileceğiniz pizza hamuru saklama yöntemleri:

Pizza, dünyanın en sevilen yiyeceklerinden biridir. Ancak sürekli pizza hamuru hazırlamak, bazı zamanlarda işleri zorlaştırabilir. Tam da bu yüzden, tıpkı yaz aylarında alınan taze fasulye, domates, barbunya gibi pizza hamurunu da önceden hazırlayıp buzlukta saklama yöntemini sizlerle paylaşıyoruz. Pizza hamurunu istediğiniz zaman hazırlayıp buzluğa atabilir, dilediğinizde çıkarıp pişirebilirsiniz. Özellikle bu yöntemi fazladan hamur yaptığınız zamanlarda kullanmanızı öneriyoruz. 

Pizza Hamuru Nasıl Saklanır?


Pizza hamurunu buzlukta saklama yöntemlerine geçmeden önce, bilmeniz gereken bazı püf noktalar var. Pizza hamurunu saklamak için hazırlıyorsanız, hamurun içine süt, yoğurt ve yumurta gibi çabuk bozulabilen malzemeler eklemeyin. Aksi takdirde buzlukta saklama süresi önemli ölçüde kısalır. Ayrıca pizza hamurunu hazırlarken, baklava unu veya ekmeklik un kullanın. Bu sayede pizzanın tadı istediğiniz gibi lezzetli olacaktır. Saklayacağınız hamuru, mutlaka oda sıcaklığında mayalandırın. Mayalandırma işlemini es geçmeyin. Mayalandırma süresi yaz ve kış aylarında değişiklik gösterebilir. Sıcak havalarda daha kısa sürede mayalama olurken, kış aylarında bu süreyi uzun tutmanızda fayda var. 

  1. Pizza hamurunu hazırlayıp mayalandırdıktan sonra, bezelere ayırın. Ayırdığınız bezeleri teker teker açın. Eğer buzlukta çok fazla yeriniz yoksa küçük veya orta büyüklükte hamur açmanız yeterli olacaktır. Hamuru hazırladıktan sonra, üzerine çatal yardımıyla delikler açın. Bu delikler, hamurun aşırı miktarda kabarmasını önleyecektir. Hazırladığınız hamurları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 8-12 dakika arası pişirin. Fırını fansız ayarda kullanın. Aksi takdirde çok fazla pişecektir. 

  1. Hafifçe pişen pizza hamurunu fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğuması için bekleyin. Tüm pizzalar soğuduğunda, aralarına pişirme kağıdı koyarak üst üste dizin. Pişirme kağıdı, pizzaların dondurucudayken yapışmalarını önler ve büyük bir kolaylık sağlar. Üst üste dizdiğiniz pizzaları, buzdolabı poşetine aktarın. Eğer poşete sığmıyorsa, bu aşamada streç film ile sarmayı düşünebilirsiniz. 
  2. Tüm pizzaları hava almayacak şekilde sardıktan sonra, üzerine tarih etiketi yapıştırın. Ardından dondurucuya yerleştirin. Pizza hamurunun içinde yumurta, süt ve yoğurt gibi maddeler kullanmadıysanız, yaklaşık 3-6 aya kadar dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Eğer, yumurta ve süt ürünleri kullandıysanız bu süre maksimum 1 hafta olacaktır. 

Pizza Hamuru Nasıl Çözülür?

Dondurduğunuz pizzaları pişirmek istediğiniz zaman, önce buzdolabı rafına indirip 30 dakika bekletin. Ardından oda sıcaklığında 5-10 dakika kadar buzlarının çözünmesini bekleyin. Daha sonra üzerine pizza sosu ve diğer malzemeleri ekleyerek fırında pişirebilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. Pizza hamuru yapmanın püf noktaları
  2. Ekmek hamuru nasıl dondurulur?
  3. Ekmek nasıl saklanır?
  4. Un nasıl saklanır?
  5. Mantı nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?