Pirinci Durulamak İçin Kullandığınız Suyu Neden Tasarruf Etmelisiniz?
Pirinci durulamak, yumuşacık bir bitmiş ürün elde etmek istediğinizde düşünmeye değer bir uygulamadır. Hem su tasarrufu , hem de atıksız bir mutfak için pirincin durulama suyunu dökmeden farklı alanlarda kullanabilirsiniz. Pirincin durulamak için kullandığınız suyu neden tasarruf etmelisiniz:

Pirinci durulamak, yumuşacık bir bitmiş ürün elde etmek istediğinizde düşünmeye değer bir uygulamadır. Bunun nedeni, ticari olarak temin edilebilen pirincin çoğunun öğütülmesi ve nişasta granüllerinin bozulmasına neden olan öğütme işleminin, pirinç yüzeyinde aşırı nişastalı kalıntı bırakmasıdır. Pirinci pişirmeden önce su temiz akana kadar durulamak, aksi takdirde kaynar suya maruz kaldıktan sonra yapışkan hale gelecek olan fazla yüzey nişastasını giderir.

Makarnayı kaynattığınızda olana benzer fazla nişastasını pişirme suyuna döker. Ve makarna gibi pirinç de (genel bir konu olarak) pişirildikten sonra durulanmamalıdır. Bunu yaparsanız, bitmiş ürününüz için gerçekten faydalı olan kalan yüzey nişastasını (fazlasının aksine) çıkarma riskini alırsınız. Aslında, birçok makarna yemeği, makarna suyuna bir miktar sıçrama eklemekten fayda sağlar. Buna karşılık, iyi bir durulamadan sonra kalan bulanık pirinç suyunun, bitmiş pirinç yemeklerinize fayda sağladığı bilinmemektedir. Yine de bu, onu çöpe atmanız gerektiği anlamına gelmez.

Gerçekten de, makarna suyu gibi, pirinç suyunun da diğer yemeklerin pişirilmesinde bir takım beklenmedik kullanımları vardır. Ayrıca - makarna suyu gibi - pirincinizi durulamak için kullandığınız suyun da bir dizi ustaca kullanımı olabilir.

Pirinç Suyu Et Sularında Ve Balık Yemeklerinde Sihir Yapar

Durulanmış pirinç suyu, pirinç yemeklerinizi mutlaka iyileştirmeyecek olsa da, et sularını ve çorbaları koyulaştırmak için pirinç suyu kullanılabilir. Pirincin kendisinin sıklıkla çorbaları koyulaştırmak için kullanıldığını düşünün, yalnızca pirincin kendisi ağırlık ve madde kattığı için değil, aynı zamanda pişirirken nişasta saldığı için de. Aslında, çorbanız için maksimum nişastalı takviye arıyorsanız, yapışkan doku profiline rağmen pişirme öncesi su banyosundan yararlanan suşi pirincinin durulanmasından elde edilen pirinç suyunu kullanmayı düşünün.

Ayrıca Koreli yemek blog yazarı JinJoo, balık kokusunu azaltmaya yardımcı olduğu için balıkları durulamak için pirinç suyunun saklanmasını öneriyor. Buna ek olarak, pirinç durulamadan arta kalan suda 30 dakika bekletildiğinde tuzlu balık biraz daha az tuzlu (ve daha yumuşak) hale getirilebilir.

Pirinci Durulamak İçin Kullandığınız Suyun Evin Her Yerinde Şaşırtıcı Kullanımları Var

Evdeki eşyaları temizlemek için pirinç suyu kullanma fikri mantıksız görünebilir. Ne de olsa bu yiyecek ve nişasta yapışkan bir maddedir. Bununla birlikte, Vancouver, Kanada'da ikamet eden ancak biçimlendirici yıllarının bir kısmını Çin'de bir blog yazarı olan Sabrina Wang'a göre, pirinci duruladıktan sonra kalan su Çin'de tam da bu amaçla yaygın olarak kullanılıyor. Wang kendisi pirinç suyunu biriktiriyor ve bu suyu mutfak tezgahlarını ve aletlerinin yanı sıra bulaşıklarını temizlemek için düzenli olarak kullanıyor. Ve şimdi Wang bundan bahsettiğine göre, bu tamamen mantıklı. Pirinç suyu hem hafif aşındırıcı hem de hafif asidiktir - bu, bir ev ürünü olarak onu piyasada bulunan birçok klozet temizleyicisi ve yüzeylerdeki mineral birikintilerini, küfü ve pası çıkarmak için tasarlanmış ürünlerle aynı kategoriye sokar. Bu nedenle, bulaşıkları, lavaboları ve küvetleri fırçalarken faydalı bulabilirsiniz. Buna ek olarak, Avustralyalı yaşam tarzı blog yazarı Shannon Lush, pirinç suyunun kumaş yumuşatıcı olarak yemin ediyor. Çarşaflarını ve yastık kılıflarını lüks otellerde bulunan süslü çarşaflar gibi hissettirmesine itibar ediyor.

Buzdolabında saklarsanız, pirinç suyu yaklaşık bir hafta kullanılabilir durumda kalmalıdır. Ancak mutfakta çok fazla kullanım olduğu için, onu daha önce tüketeceğinizden emin olabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Pirinçte gluten var mı?
  2. Pirinç pilavının yanına ne gider?
  3. Pirinç nasıl yetiştirilir?
  4. Pirinç çeşitleri nasıl belirlenir?
  5. Pirinç sirkesi nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?