Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan patates, kızartma, haşlama, fırınlama, közleme gibi birçok yöntemle pişirilebiliyor. Farklı türleri ile sofralarımızdan eksik olmayan patatesin bu seferde sulu yemeklerde kullanılan hallerini sizler için listeledik. Farklı versiyonlarda ve farklı bileşenler ile yapılabilir. Hazırsanız birbirinden lezzetli 8 farklı sulu patates yemeğini sizler ile paylaştık. İşte, 8 farklı sulu patates yemeği:
Musakka, sebzelerin kıyma veya kuşbaşı et ile pişirilmesine verilen isimdir. Musakka denildiğinde ilk akla gelen patlıcan musakka olsa da patates musakka da oldukça lezzetli bir alternatiftir. Kıymalı patates yemeği, yorgun günlerin kurtarcısı, lezzetli ve pratik bir yemek. Anne yemeği olarak geçen kıymalı patatesi yapamk oldukça pratik. Patlıcan ve patates Türk mutfağında sıklıkla kullanılan sebzelerdir. Sevilen iki lezzet ile yapılan bu lezzetli yemek klasiklerden biridir . Fırında hazırlanan, pastırmalı, mantarlı bir yemektir. Krema ile birleştirilir, ıslak ve nemli bir dokusu vardır. Patates, nohut ve parça et ile hazırlanan terbiyeli yoğurtlu patates yemeği midenizi yatıştıracak kadar hafif ve lezzetli bir tarif. Tavuklu patates yemeği, kuşbaşı tavuk eti, patates, domates salçası, biber salçası ve zeytinyağı ile hazırlanır. Yaz kış demeden afiyetle tüketilen bu yemek, protein bakımından zengindir. Klasik lezzetlerden patates yemeği, az malzeme ile süper bir lezzet. Pratik bir alternatif arıyorsanız mutlaka denemelisiniz. Patates dolması, patates içerisine koyulan kıymalı harç ve üzerine dökülen domates sos ile yapılır. Hazırlanan bu fırında yemek sulu, patatesli dolmadır. Lezzetini bir kere deneyince vazgeçemeyeceksiniz. Şunlara da göz atın;