Kahveli tiramisunun ötesine geçin ve çilekli, limonlu, çikolatalı, balkabaklı ve muzlu tariflerle tatlıya yeni bir dokunuş katın. İşte sizler için hazırladığımız pratik, lezzetli ve farklı 5 tiramisu tarifi!
Kahve yerine çilek püresi kullanarak daha ferah ve meyvemsi bir tat yakalayabilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Kremayı çırpın, mascarpone ve pudra şekerini ekleyin. Kedidili bisküvilerini çilek püresine batırıp bir kaba dizin. Üzerine kremadan dökün, kat kat devam edin. Çilek dilimleriyle süsleyip buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Klasik tarifin çikolata sevenler için versiyonu!
Malzemeler:
Yapılışı:
Krema, mascarpone ve pudra şekerini çırpın. Kedidili bisküvilerini kahveye batırarak bir kaba dizin. Üzerine kremayı yayın ve rendelenmiş çikolatadan serpin. Katmanları oluşturduktan sonra en üste kakao serpip buzdolabında dinlendirin.
Limonun ferahlatıcı aromasıyla farklı bir tat yakalayabilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Krema, mascarpone, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve pudra şekerini çırpın. Kedidili bisküvilerini süte batırıp dizin. Üzerine limonlu kremayı sürün. Kat kat devam edip beyaz çikolata rendesiyle süsleyin.
Sonbahar lezzetlerinden biri olan balkabağını tiramisuya ekleyerek tatlıya farklı bir aroma katabilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Krema, mascarpone, pudra şekeri, tarçın, muskat ve balkabağı püresini çırpın. Kedidili bisküvilerini süte batırarak dizin. Üzerine balkabaklı kremayı yayın. Katmanları oluşturduktan sonra ceviz içiyle süsleyin.
Muzun tatlılığı ve fındığın çıtırlığı ile mükemmel bir uyum yakalayabilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Krema, mascarpone, pudra şekeri ve ezilmiş muzu çırpın. Kedidili bisküvilerini süte batırıp dizin. Üzerine muzlu kremayı yayın ve fındık serpin. Katmanları oluşturduktan sonra kakao ve fındık kırığı ile süsleyin.
Şunlara da göz atın: