Patatesin Haşlanma Suyunu Neden Atmamalısınız?
Haşlanmış patates herkesin sevdiği lezzetlerden biridir. Patatesin haşlanmış suyunu saklamak farklı tariflerde işinize yarayabilir. Sizler için patatesin pişme suyunu neden dökmemelisiniz anlattık. İşte, patatesin pişirme suyunu neden dökmemelisiniz:

Makarna pişirme suyunun rezerve edilmesi, hem ev aşçıları hem de profesyonel şefler tarafından uzun zamandır bir öneri olmuştur, ancak toplamanız gereken tek tür makarna suyu değildir. Patatesin haşlama suyu da en az makarna suyu kadar kullanışlıdır. Sosları koyulaştırmak, çorbalara, güveçlere, diğer haşlanmış yiyeceklere, fırınlamada bir miktar tuz eklemek için kullanılabilen, kaynatma işlemi sırasında suya salınan doymuş nişasta miktarı nedeniyle makarna suyunun en azından bir kısmının bir kenara bırakılması önerilir.

Makarna, genellikle kaynatılan nişasta açısından zengin tek gıda olmaktan çok uzaktır. Patatesler de büyük miktarda doğal nişasta içerir. Un doğal olarak daha fazlasını içerir, ancak patates nişastaları da C vitamini ve B6, potasyum, manganez ve folat dahil olmak üzere faydalı mineraller ve vitaminlerle doludur. Patates pişirmenin neredeyse sonsuz yolu olsa da, bunu yapmanın en yaygın ve kolay yollarından biri haşlamaktır. Bir dahaki sefere, patates püresi, çorba veya pişirmeden önce bir tencerede patates kaynattığınızda, suyu atmayın.

Kıvam Arttırıcı Olarak Patates Suyu

Makarna suyuna benzer şekilde patates suyu, mutfakta çeşitli şekillerde yeniden kullanılabilen inanılmaz derecede değerli nişastayla doludur. Patates püresi yapmak için patatesleri kaynatıyorsanız, önerildiği gibi suyu özellikle atmamalısınız. Bunun yerine, patatesleriniz püre haline geldikten sonra, sütün birazını nişastalı suyla değiştirin, bu da nişastayı koyulaştırmaya yardımcı olabilir. Daha da iyisi, kaynatma işlemi sırasında suyunuzu tuzlayın ve patates püresine daha fazla lezzet katın.

Patates suyu, çok amaçlı bir koyulaştırma maddesidir ve mısır nişastası bulamacı yerine sosu kalınlaştırmak için bile çalışabilir. Nişasta, et veya sebzeden gelen fazla nemi depoladığı ve ardından sıcak yağda inanılmaz derecede çıtır çıtır olduğu için kızarmış yiyeceklerin hazırlanmasında da sıklıkla kullanılır. Bu genellikle kuru nişasta ile yapılırken, kızartma için ıslak hamurlara patates suyu da ekleyebilirsiniz. Nişasta, turta dolgusunu sağlamlaştırmaya da yardımcı olabilir, bu nedenle patates suyunuz çok tuzlu veya bulanık olmadığı sürece, bir sonraki turta dolgu karışımınıza biraz ekleyebilirsiniz. Makarna suyunda olduğu gibi, bir sosu kalınlaştırmaya da yardımcı olabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Patates püresi nasıl kalınlaştırılır?
  2. Hamur nasıl daha hızlı mayalanır?
  3. Kavanoz etiketi nasıl çıkartılır?
  4. Su kirliliğini önlemek için ne yapmalıyız?
  5. Dilimlenmiş muzların kararması nasıl önlenir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?