Panko Nedir, Evde Panko Nasıl Yapılır?
Panko nedir? Panko evde nasıl yapılır? Panko nerelerde kullanılır? İşte, Japon mutfağıyla özdeşleşen pankonun yapımı ve yemeklerdeki kullanım alanı:

Panko, Japon mutfağına özgü bir lezzettir. Yemeklerin çıtır çıtır olmasını sağlayan panko, özellikle kızartma ve fırın yemeklerine kıtır bir doku sağlar. Marketlerde hazır olarak satılan pankoyu, evde kendi malzemelerinizle de hazırlayabilirsiniz.

Panko Nedir?

Panko, aslında bir çeşit ekmek kırıntısıdır. Özellikle kızartma tariflerinin dış yüzeyinde kullanılan panko, tavuk, sebze, köfte ve et yemeklerinin panelenmesinde kullanılır. Önce yumurtaya bulanan besinler, daha sonra pankoya batırılarak çıtır bir hale getirilir. Büyük marketlerde ve online alışveriş sitelerinden pankoyu temin edebilirsiniz.

Panko Nasıl Yapılır?

Artan ekmekleri değerlendirmek için, evde panko yapmayı deneyebilirsiniz. Panko yapımında, beyaz ekmek, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği veya kepekli ekmek kullanabilirsiniz. İşte, adım adım evde panko yapımı:

  1. Öncelikle ekmeklerin kabuklu kısımlarını kesin. Beyaz kısımlarını ise dilimleyin.
  2. Ekmekleri mutfak robotuna yerleştirin ve ince bir şekilde ufalanana kadar robotta çektirin.
  3. Ekmek kırıntılarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve eşit bir şekilde dağıtın.
  4. Önceden ısıtılmış fanlı 100 dereceli fırında, ortalama 20 dakika kadar pişirin.
  5. Pişirme süresinin 10. dakikasında tepsiyi çıkartın ve ekmekleri karıştırıp tekrar pişirmeye devam edin.
  6. Ekmekler tamamen kuruduktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  7. Hazırladığınız pankoyu hemen kullanabilir veya cam kavanozlara aktarıp hava almayacak şekilde kapatarak, oda sıcaklığında 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

Panko Nasıl Kullanılır?

  1. Köfte yaparken, iç harç malzemelerine ekmek kırıntısı ekleyip şekil almasını sağlayabilirsiniz.
  2. Köftenin iç harcında kullanmayacaksanız, şekil verdiğiniz köfteleri önce yumurtaya, ardından pankoya batırıp kızgın yağda pişirebilirsiniz.
  3. Balıkların dışını un yerine panko ile kaplayıp kızartabilirsiniz.
  4. Tavukların dışını yumurta ve pankoya bulayabilirsiniz. Özellikle şinitzel yapımında panko kullanmanızı öneriyoruz.
  5. Mantar, patlıcan, kabak, bamya gibi sebzeleri de pankoya bulayarak fırında veya tavada kızartabilirsiniz.
  6. Çıtır peynir çubukları gibi tuzlu atıştırmalıkların yapımında da pankodan yararlanabilirsiniz.

Panko, iç harçta bağlayıcı bir malzeme olarak kullanılırken, panelemek için kullanıldığında, besinin dışının çıtır çıtır olmasını sağlıyor. Fırın yemeklerinin üzerine serpiştirilen panko da, yemeklerin üst kısmının kıtır kıtır olmasına yardımcı olur.

Şunlara da göz atın;

  1. Sebze kızartması tarifleri
  2. Yağ çekmeden kabak nasıl kızartılır?
  3. Kızartma kokusundan nasıl kurtuluruz?
  4. Kızartma yağı kaç kez kullanılır?
  5. Kızartma tatlıları

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı