Katmanlı kekler özeldir, üstü düz, buzlu ve dekore edilmiştir ve bu tatlıları yaratmak için biraz gerçek şefkat gerekir. Özel günlerde, doğum günlerinde hazırlanır. Bununla birlikte, katmanlı bir pastanın en büyük tehlikelerinden biri, her katmanın mükemmel şekilde düzleştirilmesidir. Bu sebeple pandispanyayı katmanlara ayırırken dikkat etmek çok önemlidir. Pandispanya pişirirken bazen pandispanyanızın kubbe gibi kabardığını ya da tam orta noktasının çöktüğünü fark edebilirsiniz. Bu neden oluyor? Pişirme, yoğurma, kubbenin kekinizin ortasından, kekinizin geri kalanından daha yavaş ve daha uzun pişmesinden kaynaklandığını açıklar. Ancak katlı pasta yapımında bir kek kabul edilemez.
Seviye katmanlarınız olduğunda, katmanları üst üste koyduğunuzda pastanızın daha dengeli olduğunu ve krema ekleyip güzel ve kutlama mesajı yazmanın çok daha kolay olduğunu paylaşıyor. Ancak bu yeterince teşvik edici değilse, o kubbeyi bir kez kestiğinizde, kendinizi sert kekten kurtaracağınızı ve bunun yerine nemli kısımlar kalır. Peki pastanızın o kubbesini kesmek için kullanılacak en iyi bıçak türü nedir?
Bazı ciddi pastanelerin kullanabileceği pasta kesme araçlarını atlayıp bunun yerine bıçağa uzanmalısınız. Kek katmanlarınızı düzleştirirken kullanacağınız en iyi bıçak, ekmeği kesmek için kullanacağınız normal eski bir bıçaktır. Tırtıklı bir ekmek bıçağı ve döndürülebilir bir kek döner tablası kullanmanın bu görevi zahmetsizce yerine getirmeyi kolaylaştıracağını açıklayarak aynı fikirde. Ucunda minik bir kesi atın ve döner tablayı döndürerek o çiziği pandispanyanın her yerine işaretleyin. Ardından keserek pandispanyalarınızı katlara ayırın.
Pandispanyayı dağılmadan kesmek için gerekli tek şey ekmek bıçağı değil. Aynı zamanda kekinizi soğutmanız gerekir. Neden? Niye? İyice soğumasını beklemezseniz, düzleştirdikten sonra düşebileceğini ve ardından sığ bir kaseye benzeyen bir katmana sahip olacağınızı açıklıyor.
Şunlara da göz atın;