Fotoğraf: Erdal Demir
ÖZLEM MEKİK KİMDİR? Babasından aldığı mutfak aşkını azimli çalışma ve şahane bir eğitimle birleştiren Özlem Mekik şef, eğitmen, işletmeci, yazar, program yapımcısı, sofra düzeni ve sunumu konusunda marka danışmanı olarak gastronomi dünyasının her alanında var olan bir isim. “Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri” adlı bir yemek kitabı bulunan ve 2018 yılında Türkiye’nin en iyi bayan şefi seçilen Özlem Mekik’in ikinci yemek kitabı ise yolda. Zerdeçal, sarımsak ve karides üçlemesinden oluşan nefis bir yemek.. Torik balığı ile hazırlanan lakerdayı, pesto sos ile zenginleştirmeyi unutmayın. Yemeklerin yanında sunabileceğiniz farklı bir ara sıcak tarifi. Yeni tatlar denemek isteyenler için ideal bir seçim. Somon ile nefis bir yemek hazırlamak istiyorsanız, sizi böyle alalım. Şunlara da göz atın;