Mutfağınızı ilk kez stokluyorsanız veya sadece pişirme gereçleri koleksiyonunuzu genişletmek istiyorsanız, onlar için özel aletlere ve kaplara sahip gibi görünen yiyeceklerin sayısı çok fazla olabilir. Sebzeliğinizdeki her sebze için özel bir soyucuya veya dilimleyiciye veya yer kaplayan bir ekmek makinesine ihtiyacınız olmayabilirken, lüks kahvaltıların hayranıysanız, bir "özel" tava koleksiyonunuza eklemeye değer olabilir.
Krep tavası bir kızartma tavasına benzer, ancak krepleri ve pankekleri çevirmeyi kolaylaştırmak için alt kenarları ve düz kenarları vardır. Tavalar, kızartma tavalarından daha az yapışacak şekilde tasarlanmıştır ve genellikle dökme demirden veya yapışmaz kaplamalıdır. Genellikle yüksek sıcaklıklara dayanacak kadar ağırdırlar.
Sorunsuz çevirme ve hatta hamur yayma kesinlikle güzel özellikler olsa da, düzenli olarak krep veya pankek yapmıyorsanız, bir krep tavasının pratikliği konusunda hala şüpheleriniz olabilir. Bununla birlikte, sarımsak presi gibi bir şeyin aksine, bu özel mutfak ürünü, adaşı temelinde tek bir kullanımla sınırlı değildir. Tavanın alçak tarafları onu sadece krep ve pankek pişirmek için değil, aynı zamanda omlet ve diğer yumurtalı yemekleri pişirmek için de ideal hale getiriyor.
Kolay erişilebilen tasarımı ve yapışmaz özelliği sayesinde balık gibi hassas yiyeceklerin yanı sıra naan, tortilla veya kişisel pizzalar gibi diğer gözleme yemekleri veya ızgara sandviçleri ısıtmak için idealdir.
'Krep nasıl yapılır?' diye merak edenler için nefis tarifimizi buraya bırakıyoruz.
Şunlara da göz atın;