Güçlü ve keskin tadıyla sarımsak, sayısız tuzlu yemekte temel bir bileşendir. Kurutulmuş sarımsak dişleri, bir yemeğin karmaşıklığını artırabilen farklı tatlarına konsantre olmanızı sağlar. Sarımsağı kurutmak ayrıca raf ömrünü uzatır ve gıda israfını azaltır. Düzgün kurutulduğunda ve saklandığında, suyu alınmış sarımsak birkaç yıl dayanabilir. Bu sarımsak saklama ve kullanma tekniği çok yararlı olabilse de, bazı ev aşçılarının fark edebileceğinden daha zor olabilir.
Bütün sarımsak dişlerinin kurutulması, şekilleri ve nem içerikleri nedeniyle zor olabilir. Dişlerin içindeki nem eşit olmayan kurumaya ve olası bozulmalara yol açabileceğinden eşit kurumayı sağlamak zordur. Bunun nedeni, bütün sarımsak karanfillerinin merkezinin ne zaman tamamen kuruduğunu bilmenin zorluğudur. Bütün karanfillerle çalışmak yerine, aromatik içeriği kurutmadan önce onları dilimlemek veya kıymak daha iyidir.
Sarımsak dişlerini kuruturken en iyi sonuçları elde etmek için, sarımsak dişlerini mümkün olduğu kadar düzgün bir şekilde soyun ve dilimleyin. Bu, eşit kurumaya izin verir ve nem tutma riskini azaltır. Ardından, dilimlenmiş veya kıyılmış diş sarımsakları kurutucu tepsilerine tek kat halinde dizin. Kurutucuyu düşük bir sıcaklığa ayarlayın ve sarımsağın birkaç saat veya tamamen kuruyana ve kırılgan hale gelene kadar dehidre olmasına izin verin.
Sarımsak dişleriniz kurutulduktan sonra, onu kullanmanın birçok olası yolu vardır. Bir baharat değirmeni veya harç ve tokmak kullanarak ince bir toz haline getirdikten sonra sarımsak tozu olarak kullanın. Yağları demleyin ve sarımsaklı iyiliğin ek bir ipucu için salataların, makarnaların veya ızgara etlerin üzerine gezdirmek için kullanın. Bir tutam taze sarımsak için, kurutulmuş sarımsak dişlerini ılık su veya yağa batırarak yeniden sulandırabilirsiniz.
Bu nedenle, özellikle elinizde aşırı miktarda sarımsak dişiniz varsa, kendi sarımsağınızı kurutmaktan korkmayın. İşlemin, onları fırına veya kurutucuya atmaktan biraz daha fazla hazırlık gerektireceğini unutmayın.
Şunlara da göz atın;