Neden Kahve İçmek Uyku Kaçırır?
Kahve neden uyku kaçırır? Kahvenin vücuda etkileri nelerdir? Kaç bardak kahve uyku kaçırır? İşte, kahve içmenin uyku üzerindeki etkileri:

Sabahları kahve içmeden ayılamam diyenleri böyle alalım. Sınava hazırlananların, çalışanların, proje hazırlamak için sabahlayanların en büyük yardımcısı olan kahve, aynı zamanda arkadaş sohbetlerinin de vazgeçilmezidir. Kahveyle ilgili en çok söylenen ise uykuyu kaçırdığıdır. Peki, kahve içmek gerçekten uykumuzu kaçırır mı? İşte, bu soruyu sizler için cevaplıyoruz:

Kahve İçmek Neden Uyku Kaçırır?

Kahvenin içerisinde bolca bulunan kafein, uyanıklığı arttıran bir maddedir. Uykuya engel olan kafein, aslında uykusuzluğa yol açar. Kola, çay gibi içeceklerde de bulunan kafein, vücuda enerji verir. Ancak bu etkileri kahve içer içmez görülmez. Bunun yerine 2-3 saat içerisinde etkisini gösterir. Ayrıca akşam saatlerinde kahve tüketmek, vücut saatinin ortalama 40 dakika yavaşlamasına yol açar. Yani uyumadan hemen önce içilen kahve, uyku hormonunun üremesini geciktirir.

Vücuda enerji veren kahve, günlük rutinin daha hızlı olmasını da sağlar. Bu yüzden çoğu kişi sabah uyandığı gibi güne kahveyle başlar.

Her Kahve İçen İnsanın Uykusu Kaçar Mı?

Her insanın bünyesi ve kafein duyarlılığı farklıdır. Bu yüzden bu konuda kesin bir şey söylemek doğru değildir. Bazı insanlarda 1 bardak kahve tüm uykuyu kaçırırken, bazı insanlar 3-4 fincan kahve içse bile uykusu gelebilir. Bu durum kişinin kafeine olan direncinden kaynakladır.

Kaç Bardak Kahve Uyku Kaçırır?

Daha önce dediğimiz gibi bu durum kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Ancak uykusuzluk probleminden kaçınmak için, günde 1 fincan kahve içmek yeterlidir. Özellikle akşam yemeğinden sonra kahve içmek hem uykunuzun kaçmasına, hem de uykusuzluk yaşamanıza yol açar.

Kafein Vücutta Kaç Saat Kalır?

Sabah saatlerinde içilen bir kahvedeki kafeinin sindirilmesi ve tamamen vücuttan atılması 12 saat kadar sürebilir.

Çok Fazla Kahve İçersek Ne Olur?

Kahve tüketiminde aşırıya kaçılması başta kalp sağlığı olmak üzere, mide, tansiyon, şeker, migren, su kaybı, mineral kaybı, vitamin kaybı, baş ağrısı, karaciğer ve safra kesesi için ciddi bir tehdit oluşturur. Fazla kahve tüketmek kalp çarpıntısına, migrene ve baş ağrılarına yol açar. Ayrıca iç organlar için de ciddi sonuçları vardır.

Şunlara da göz atın;

  1. Kahve günün hangi saatinde içilmeli?
  2. Kahve yaparken nelere dikkat edilmeli?
  3. Türk kahvesinin yanında neden su verilir?
  4. Türk kahvesinin faydaları nelerdir?
  5. Ev yapımı kahve tarifleri

Haber Kategorileri

Kahve

Lezzetli Haberler

Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden
Sahte Pirinç Nasıl Anlaşılır?
Balıksız da Mümkün! Omega-3 ve Protein İçeren 9 Alternatif
Sağlığın Geleneksel Hali: Pestilin Faydaları ve Tarihi