Neden Humusa Buz Eklenir?
Humusun birden çok çeşidi vardır. Klasik ve orijinal versiyonu nohut ile hazırlanan versiyonudur. Ancak bütün humusları bir arada tutan temel nokta dokusudur. Peki neden humusa buz eklenir?

Humusun, kavrulmuş balkabağından siyah fasulyeye kadar sayısız çeşidi vardır ve çeşitli tatları basit bir humus tarifine dahil etmek kolaydır. Tüm humus çeşitlerinin çabaladığı şeylerden biri kremsi bir dokudur. Ev yapımı humusunuzla istediğiniz krema kıvamına ulaşmakta sorun yaşıyorsanız, birkaç buz küpü dokuyu profesyonel standartlara yükseltecektir.

Su eklemek humusunuzu inceltmeye yardımcı olabilirken, buz küpleri kremsi bir doku yaratmanın gizli bileşenidir. Buz küpleri, tüm malzemeleri bir araya getirirken humusunuza karışacak küçük hava kabarcıklarıyla doludur. Yumurta beyazlarını çırpmaya veya dondurmayı çalkalamaya benzer şekilde, blender buzu kırar ve nihai hafif ve kabarık kıvam için hava kabarcıklarını humus boyunca etkili bir şekilde çırpar.

Buz küpü ucunu uygulamak için humusun tüm bileşenlerini bir karıştırıcıya veya mutfak robotuna ekleyin ve emülsifiye etmeye başlayın. Makineye iki ila dört buz küpü ekleyin ve her buz küpünden sonra birleştirmek için titreşim yapın. Buz küplerini ekledikten sonra makineyi birkaç dakika çalıştırabilirsiniz. Buz küplerini humusunuza ne kadar uzun süre karıştırırsanız, o kadar kremalı hale gelecektir. Bakliyatlar arasında humusunuza dokusunu ve lezzetini ölçmek için bir tat verebilirsiniz.


Diğer Dokusal İpuçları

Buz küpü numarası kremsi humus elde etmek için basit ve kusursuz bir yöntemdir ancak dokuyu etkileyen başka faktörler de vardır. Buz küplerini bu şekilde kullanmak biraz sabır gerektirir, ancak dört veya daha fazla dakika boyunca karıştırmak sonuçları önemli ölçüde optimize eder. Buz küplerine erişiminiz yoksa, soğuk su daha az etkili olsa da yeterli bir çözümdür

Humustaki tanecikliliğin ve kurumuş dokunun ana suçlusu nahuttur. Konserve nohut kullanabilir veya sıfırdan hazırlayabilirsiniz, ancak lifli dış kabuklarından kurtulduğunuzdan ve önce tuzlu suda kaynattığınızdan emin olmalısınız. Nohutların kabuklarını soymak, humusunuzdaki grenli doku olasılığını azaltırken, fasulyeleri kaynatmak onları yumuşatır ve daha zengin, daha kremsi bir doku için hazırlar.

Bir diğer önemli adım ise kullandığınız tahinin iyi bir şekilde birleşmesini sağlamaktır. Tahin, doğal fıstık ezmesi gibi, blendere girmeden önce macunla tekrar karıştırılması gereken yağ ayrımına sahiptir. Daha da iyi bir sonuç elde etmek için tahini blendera eklemeden önce ayrı bir kapta limon suyuyla da çırpabilirsiniz.

Aquafaba'ya dönüştürülebilen nohut konservesi suyu ya da haşlama suyu, koyulaştırıcı bir madde olarak veya humusunuzdaki suyun yerine kullanılabilir. Bu sıvıyı buz küpleriyle birlikte kullanmak en üst düzeyde kremsi bir kıvam elde edecektir.

Şunlara da göz atın;

  1. Humus nasıl dondurulur ve çözülür?
  2. Humus sağlıklı mı?
  3. Humus tarifleri
  4. Nohut ununun faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?