Neden Hava Fritözünde Simit Yapmalısınız?
Simit kahvaltıların ve aslında birçok öğünün vazgeçilmezidir. Kolayca ve pratikçe simit hazırlamaya ne dersiniz?

Ev yapımı simit yapmak bir iştir. Simit hamurunu karıştırmak, mayanın yükselmesini beklemek ve onu tanıdık simit şekline sokmak, pişirmeye kadar her şey hızlı değil. Bazı uzmanlar pişirme taşı kullanılmasını bile tavsiye ediyor.

Eğer ön hazırlığınız yoksa simit yapmak zor olabilir ancak hava fritözünde kolayca pişirebilir, kahvaltılarınızın yanında ya da öğle yemeklerinizde keyifle tüketebilirsiniz.

Hava Fritözünde Simit Nasıl Yapılır?

Simit tarifinize göre simit hamurunuzu hazırlayın. Simit tarifine göz atabilirsiniz. Ardından Hava fritözünü 180 derecede önceden ısıtın. Hamura simit şeklinde şeklini verin.

Pekmezli su ve susama batırdıktan sonra simitleriniz pişmeye hazır. Hava fritözü sepetini yağlı kağıt yerleştirin. Sıcaklığı ne kadar yükseğe ayarladığınıza bağlı olarak 8-12 dakika arasında havada kızartın. Sadece simitlerin ne zaman yükselip altın rengine döndüğünü izleyin. 5 dakika bekletin ve tadını çıkarın.

Şunlara da göz atın;

  1. Simit nasıl çözülür?
  2. Diyette simit yenir mi?
  3. Simit nasıl saklanır?
  4. Simitle çay mı, simitle ayran mı?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?