Türk mutfağında ekmek tüketimi oldukça fazla. Ancak fazla fazla alınan ekmekler kısa sürede bayatladığı için, ne yazık ki tüketilmeden çöpe atılıyor. En değerli besin kaynaklarından biri olan ekmek, her gün milyonlarca kişi tarafından israf ediliyor. Hal böyle olunca hem ekmek israfının önüne geçmek, hem de ev ekonomisine katkıda bulunmak için aldığınız ekmekleri nasıl doğru saklayacağınızı merak edebilirsiniz. Daha önce sizlere ekmek saklama yöntemlerini anlatmıştık. Bu kez sirkeli su kullanarak ekmekleri uzun süre taze tutma yöntemini paylaşıyoruz.
Nemli ortamlar, ne yazık ki ekmeklerin kısa sürede küflenmesine ve yenilmez bir hale gelmesine yol açıyor. Bu noktada hem nemi azaltmak, hem de ekmekleri taze tutmak için sirkeden yardım alabilirsiniz. Eğer ekmekleri bir ekmek kutusu veya kabında saklıyorsanız, temiz bir beze az miktarda sirke dökün. Ekmek kabının içini ve dışını sirkeli bezle silin. Ardından mikrofiber bezle kurulayın. Ekmek saklama kabı tamamen kuruyunca ekmeklerinizi yerleştirebilir ve küflenmeden uzun süre saklayabilirsiniz. Bezle silmek yerine sirkeyi sprey şişesine koyup püskürtme yöntemiyle de temizleyebilirsiniz. Ancak ekmeklere sirke kokusunun geçmemesi için, kabı sildikten sonra kurulamayı ihmal etmeyin.
Elbette ekmekleri küflenmeden saklamak için tek çözüm sirkeyle sınırlı değil. Ek olarak aşağıdaki yöntemleri de deneyebilirsiniz;
Şunlara da göz atın;