Neden Ekmek Kabını Sirkeyle Silmeliyiz?
Sirkeli suyun temizlik alanında ne kadar yaygın kullanıldığını biliyoruz. Ancak bu kez önerimiz, ekmek saklama kaplarını da sirkeli suyla silmenizden yana. İşte, ekmek saklama kabını sirkeli suyla silmeniz için 1 neden:

Türk mutfağında ekmek tüketimi oldukça fazla. Ancak fazla fazla alınan ekmekler kısa sürede bayatladığı için, ne yazık ki tüketilmeden çöpe atılıyor. En değerli besin kaynaklarından biri olan ekmek, her gün milyonlarca kişi tarafından israf ediliyor. Hal böyle olunca hem ekmek israfının önüne geçmek, hem de ev ekonomisine katkıda bulunmak için aldığınız ekmekleri nasıl doğru saklayacağınızı merak edebilirsiniz. Daha önce sizlere ekmek saklama yöntemlerini anlatmıştık. Bu kez sirkeli su kullanarak ekmekleri uzun süre taze tutma yöntemini paylaşıyoruz. 

Neden Ekmek Kabını Sirkeyle Silmeliyiz?

Nemli ortamlar, ne yazık ki ekmeklerin kısa sürede küflenmesine ve yenilmez bir hale gelmesine yol açıyor. Bu noktada hem nemi azaltmak, hem de ekmekleri taze tutmak için sirkeden yardım alabilirsiniz. Eğer ekmekleri bir ekmek kutusu veya kabında saklıyorsanız, temiz bir beze az miktarda sirke dökün. Ekmek kabının içini ve dışını sirkeli bezle silin. Ardından mikrofiber bezle kurulayın. Ekmek saklama kabı tamamen kuruyunca ekmeklerinizi yerleştirebilir ve küflenmeden uzun süre saklayabilirsiniz. Bezle silmek yerine sirkeyi sprey şişesine koyup püskürtme yöntemiyle de temizleyebilirsiniz. Ancak ekmeklere sirke kokusunun geçmemesi için, kabı sildikten sonra kurulamayı ihmal etmeyin. 

Elbette ekmekleri küflenmeden saklamak için tek çözüm sirkeyle sınırlı değil. Ek olarak aşağıdaki yöntemleri de deneyebilirsiniz;

  1. Bir kaseye tuz ve karbonat koyun. Bu kaseyi, ekmekleri sakladığınız yerin yakınlarında bulundurun. Karbonat ortamdaki nemi emerek ekmeklerin küflenmesinin önüne geçer.
  2. Ekmeklerin bayatlamasını önlemek için, üzerini temiz bezle örterek havayla temasını kesebilirsiniz.
  3. Ekmekleri uzun süre saklamak istiyorsanız, dilimleyerek buzdolabı poşetlerine doldurun. Poşetin havasını aldıktan sonra ağzını düğümleyin ve ekmekleri buzlukta muhafaza edin. Kullanmak istediğinizde ekmekleri çözdürerek dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Ekmek hamuru nasıl dondurulur?
  2. Bayat ekmek nasıl yumuşatılır?
  3. Ekmek neden kabarmaz?
  4. Evde ekmek hazırlarken yapılan hatalar
  5. Ekmek ne kadar dayanır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?