Muz Kabuklarınızı Neden Atmamalısınız?
Muz genel olarak sevilen meyvelerden biridir. Peki muz kabuklarını neden atmamalısınız? Muz kabuklarınızı bitkileriniz için kullanabilirsiniz. Sizlere nasıl kullanılır anlattık. İşte, muz kabuklarını neden atmamalısınız:

Çevre Koruma Ajansı'na göre, "yiyecekler bir çöplükte ayrıştığında, güçlü bir sera gazı olan metan salınır." Bu nedenle, genellikle çöpe attığımız meyve ve sebzelerin kabuklarını, çekirdeklerini ve diğer bileşenlerini kullanmanın yeni yollarını bularak gıda israfını azaltmak önemlidir. Örneğin birkaç muz kabuğuyla bahçenizi canlandırabilirsiniz. Muzun içi nasıl size iyi geliyorsa dışı da dünyaya o kadar iyi gelir.

Muz kabuklarında bulunan kalsiyum, fosfor ve potasyum gibi çeşitli mineraller, mükemmel gübre oldukları anlamına gelir. Onları bitki besinine dönüştürmek de inanılmaz derecede basit. Hafta boyunca muzları atıştırırken ve onları inanılmaz muzlu ekmek yapmak için kullanırken, gübrelemeye hazır olana kadar kabuklarınızı yeniden kullanılabilir bir çantada toplayın. Ardından, üzerlerine yapıştırılmış olabilecek meyve etiketlerini çıkardığınızdan emin olarak kabukları dilimleyin. Doğranmış kabukları birkaç gün kapalı bir su kabına atın, karışımı süzün ve bitkileriniz için besin aşılanmış suyu kullanın. Katı parçaları gübreleyebilir veya bahçenizin etrafına gömebilirsiniz.


Muz Kabuklarını Cips Haline Getirin Veya Malç Olarak Koyun

Muz kabuklarının bahçecilik potansiyelini ortaya çıkarmanın birkaç yolu vardır. Bir yöntem, kıyılmış kabukları kurutmak için güneşi veya düşük sıcaklığa ayarlanmış bir fırını kullanmayı ve ardından elde edilen talaşları bahçenizin toprağına karıştırmayı içerir. Bu, doğrudan toprağa besin eklenmesine yardımcı olacaktır. Bu teknikte dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, muz kabuklarınızı fırında kurutursanız, hava sirkülasyonu için fırın kapağını açık bıraktığınızdan emin olun.

İşleri daha da kolaylaştırmak için, muz kabuklarını dilimlemek zorunda kalmadan malç olarak kullanabilirsiniz. Kabukları, bitkilerin büyümesi için yer bırakarak bitkilerinizin tabanının etrafına yerleştirin. Ardından, böcekleri ve diğer zararlıları uzak tutmak için kabukların üzerine normal malç serpin. Zamanla, muz kabukları parçalanacak ve bu süreçte bitki besini haline gelecektir.

Daha küçük bir bahçeniz varsa ve büyük bir gübre torbası almayı haklı çıkaramıyorsanız, bitkilerinizin büyümesine yardımcı olmak için muz kabuklarını kullanmak iyi bir seçenektir. Ayrıca çok daha ucuz. Elinizde hala çok fazla kabuk varsa, fazla olanları komposta atın, bu sebze artıklarını değerlendirmenin en basit yollarından biridir.

Şunlara da göz atın;

  1. Muz meyve mi orman meyvesi mi?
  2. Muz cipsi nasıl yapılır?
  3. Muzun faydaları nelerdir?
  4. Muz kaç kaloridir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden
Sahte Pirinç Nasıl Anlaşılır?
Balıksız da Mümkün! Omega-3 ve Protein İçeren 9 Alternatif
Sağlığın Geleneksel Hali: Pestilin Faydaları ve Tarihi