Mikrodalgada Kahverengi Tereyağı Yapılabilir Mi?
Kahverengi tereyağı son zamanların en popüler ürünlerinden biridir. Peki daha pratik bir şekilde mikrodalgada kahverengi tereyağı yapılır mı? Sizler için anlattık. İşte, kahverengi tereyağı mikrodalgada yapılır mı:

Kahverengi tereyağı son zamanların en popüler ürünlerinden biridir. Zengin, kremsi, her şeyi daha iyi yapan tereyağından daha iyi bir şey varsa, karamelize olmuş tereyağının yeri başkadır. Süt katıları karamelleşmeye başlayana kadar tereyağını hafifçe ısıtarak yapılır, kahverengi tereyağının tadı cevizli ve kızarmış ekmek gibidir. Bu kahverengi tereyağı tatlı ve tuzlu tariflere çok yakışır.

Özellikle "beurre noisette" olarak bilinen Fransız mutfağında çok sevilen kahverengi tereyağı, pişmiş balık, et ve sebzelerin üzerine kaşıkla eklenebilir ve basit ve lezzetli bir sos yapmak için genellikle bir ölçü limon suyuna dört ölçü tereyağıyla karıştırılır. Kulağa süslü gelse de, kahverengi tereyağı yapmak aslında son derece basittir, tipik olarak oda sıcaklığında, tuzsuz tereyağını ağır dipli bir tencerede orta-düşük ısıda süt katıları altın rengi kahverengi görünene ve karışım güzel kokana kadar ısıtmayı içerir - ama süt katıları yanmadan önce tereyağını çekmeye dikkat edin. Ancak, bu inceliği en kısa sürede bazı unlu mamullere dahil etme havasındaysanız, mikrodalgada kahverengi tereyağı yapıp yapamayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Peki daha pratik bir şekilde mikrodalgada kahverengi tereyağı yapılır mı? Sizler için anlattık. İşte, kahverengi tereyağı mikrodalgada yapılır mı:

Evet Yapılabilir!

İyi haber, kahverengi tereyağı mikrodalgada pratikçe hazırlanabilir. Bunu yapmak için, mikrodalgaya uygun bir kaseye 2 çubuk kadar tereyağı koyun ve mikrodalgaya uygun bir kapakla kapatın – veya kaseyi bir yağlı kağıtla örtün ve bir mikrodalga kullanın. Kaseyi mikrodalgaya yerleştirin ve kullanmayı seçtiğiniz tereyağı miktarına bağlı olarak üç buçuk dakika ila altı buçuk dakika arasında çalıştırın ve u aşamalarda sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Tereyağı, kahverengimsi süt katıları ile koyu kehribar rengindeyse ve hafif cevizli kokuyorsa, kullanıma hazırdır. Biraz daha zamana ihtiyacı varsa, çok fazla kızarmadığından emin olmak için her seferinde kontrol ederek 30 saniyelik aralıklarla mikrodalgaya devam edin. Ve işte! Kurabiyelerinizi güzelleştirmeye, kokteyllerinizi zenginleştirmeye ve lezzetli yemeklerinize lüks bir dokunuş katmaya hazır, hızlı ve kolay kahverengi tereyağınız var.

Şunlara da göz atın;

  1. Kahverengi tereyağı nedir?
  2. Tereyağı nasıl saklanır?
  3. Neden tereyağının ısısına dikkat etmeliyiz?
  4. Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır?
  5. Tereyağının tazeliği nasıl anlaşılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?