Mikrodalga Fırında Krep Nasıl Yapılır?
Pankek tavada yapılan lezzetli kahvaltılık hamur işidir. Ancak ocakta yapacak durumunuz yoksa mikrodalga fırında pankek yapabilirsiniz. Sizler için mikrodalga fırında pankek nasıl yapılır anlattık. İşte, mikrodalga fırında pankek nasıl yapılır:

Kahvaltıda ne pişireceğinizi biliyor ama ocağı kullanamıyor musunuz? Mikrodalga fırında pankek yapmak için bu adım adım talimatları izleyin. Sizler için mikrodalga fırında pankek nasıl yapılır anlattık. İşte, mikrodalga fırında pankek nasıl yapılır:

Malzemeler:

  1. 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  2. 5 yemek kaşığı (100 gr) sade un
  3. 1 büyük yumurta
  4. 1/2 yemek kaşığı süt
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı/bitkisel yağ (isteğe bağlı)
  6. Tatlandırmak için bir tutam tuz (isteğe bağlı)
  7. 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (isteğe bağlı); daha tatlı bir pankek için akçaağaç şurubunu hamura karıştırın

Bir Tabakta Pankek Pişirme

  1. Un, yumurta, tereyağı ve sütü karıştırın. Yumurta ve sütün yarısını bir kapta çırpın. Pürüzsüz, kalın bir hamur yapmak için yavaş yavaş unu ekleyin. Topak kalmayana kadar çırpın, ardından kalan sütü ekleyin. Karışımın her yere akmaması için hamurunuzun oldukça kalın olması önemlidir.
  2. Pankekin yapışmaması için bir tabağı tereyağı ile kaplayın. İnce bir kat yeterli olmalı, ancak isterseniz daha fazlasını kullanın. Margarin, zeytinyağı/bitkisel yağ veya yapışmaz pişirme spreyi kullanmayı da düşünebilirsiniz.
  3. Plaka üzerine yaklaşık 3/4 fincan pankek karışımı dökün. Pankekin boyutu tabağınızın boyutuna bağlıdır, ancak daha büyük pankeklerin pişmesinin daha uzun süreceğini unutmayın.
  4. Plakayı 60 saniye mikrodalgaya koyun. Mikrodalganızın özellikle zayıf veya güçlü olduğunu biliyorsanız, zamanı ayarlayın. Pankek hala cıvıksa, on saniye daha ısıtın ama aşırıya kaçmayın. Izgara yoktur, bu nedenle pankekiniz kızarmaz. Pankekinizi fazla pişirirseniz yanmaz, kurur.
  5. Daha fazlasını yapmak için tekrarlayın. Pişen gözlemeyi temiz bir tabağa alın. Pişirme plakası hala tereyağı ile iyice yağlanmışsa, birinci plakaya bir parça daha gözleme hamuru dökün. Değilse, bir sonraki gözlemenin yapışmamasını sağlamak için gerektiği kadar daha fazla tereyağı yayın. İkinci gözlemeyi bir dakika boyunca veya artık akışkan olmayana kadar pişirin. İstediğiniz kadar pankek elde edene kadar tekrarlayın.

Kupada Pankek Yapmak

  1. Kreplerinizi kupalarda yapmayı düşünün. Pişirme süresi, tabakla pişirme ile aynıdır. Bir tabak kullanarak hızlı bir şekilde çok sayıda krep yapmak daha kolay olacaktır, ancak bir kupa size yeni, tek kişilik bir pankek verecektir.
  2. Bir bardağa yaklaşık 1/4 veya 1/3 oranında un veya önceden hazırlanmış pankek karışımı doldurun. Karışım orta kalınlıkta bir macun haline gelinceye kadar bardağa (yaklaşık yarım kupa değerinde) su dökün. Kıvam pürüzsüz olana kadar bir çay kaşığı ile karıştırın. Karışım çok katıysa daha fazla su, çok sıvıysa daha fazla un/pankek karışımı ekleyebilirsiniz.
  3. Kupayı yaklaşık 90 saniye mikrodalgaya koyun. Bardakta sıvı karışım kalmadığında pankek tamamen pişmiş demektir. Karışım hala cıvıksa kupayı 30 saniye daha mikrodalgada ısıtın.
  4. Sosları doğrudan bardağa dökün, ardından bir çatalla yiyin. Kupa pankekiniz iyice piştiğinde yemeye hazırdır. Kupaya şurup, şeker veya tereyağı gezdirin ve tadını çıkarın.

Klasik bir şekilde hazırlanan ve meyvelerle süslenen krep tarifini denemeyi unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Pankek tarifleri
  2. Pankek yapmanın püf noktaları nelerdir?
  3. Yumurtasız ve sütsüz pankek nasıl yapılır?
  4. Bebekler için pankek tarifleri

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı