Meyvelerinizi Ne ile Soymalısınız: Soyacak Mı, Soyma Bıçağı mı?
Mevsiminde taze ve lezzetli meyve yemek oldukça güzeldir. Lezzetli meyvelerin kabuklarını bıçak ile mi soymalı yoksa soyacak mı kullanılmalı konusunda aradaysanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız. İşte, meyvelerinizi ne ile soymalısınız: soyacak mı, soyma bıçağı mı?

Mevsiminde taze ve lezzetli meyve yemek oldukça güzeldir. Doğanın kullanışlı ve besleyici ikramlarıdır. Hareket halindeyken atıştırmak için meyve alıyor, renkli bir meyve salatası servis ediyor veya sıcak bir yaz gününde bir dilim sulu karpuzun rakipsiz tadının tadını çıkarıyor olun, meyvenizi hazırlamak için kullandığınız araçlar önemlidir. Ve muz veya üzüm gibi apaçık olan alıp götür seçeneklerinin aksine, meyvelerin nasıl soyulacağı ve sebze soyucu yerine soyma bıçağına ne zaman ulaşılacağı her zaman sezgisel değildir.

Tabii ki, her zaman rahatınız için gidip önceden yıkanmış ve doğranmış meyve kaplarını alabilirsiniz, ancak mağazadan bütün, soyulmamış meyveyi veya daha iyisi yerel olarak üretilmiş bir meyveyi seçmenin birçok faydası vardır. Genellikle daha taze, daha lezzetli olurlar. Zaman sıkıntısı çekiyorsanız, ancak yine de daha fazla meyvenin tadını çıkarmak istiyorsanız, hangi aracı ne zaman kullanacağınızı bilmek işe yarar. Bu basit mutfak bilgisi, meyvenizi ne kadar çabuk hazırlayabileceğiniz ve sonuç olarak ne kadar taze meyve yediğiniz konusunda büyük bir fark yaratabilir.

Meyve Soymak İçin En Uygun Ekipman Meyveye Bağlıdır

Meyvenizi nasıl yerseniz yiyin, öncelikle; durdurun, bırakın ve yıkayın. Çiftçi pazarından alınan organik meyveler bile kir ve böcekleri barındırabilir, böcek ilaçları ve olası patojenlerden bahsetmeye bile gerek yok. Meyveniz yıkandığında ve kabuğunu soymak için en iyi mutfak aletini almanın zamanı geldiğinde, kabuğun kalınlığı ve doğası size bir soyucuya mı yoksa soyma bıçağına mı uzanmanız gerektiğini söyler.

Genel bir kural olarak, daha narin, ince kabuklu meyveler- erik, elma, şeftali, nektarin ve benzerlerini düşünün, meyvenin et parçalarını çıkarmamak için en iyi şekilde bir soyma bıçağıyla soyulur. Ve daha sert, daha kalın kabuklu meyveler için, soyucunuzu alın, bununla çalışmak daha kolay olabilir ve armut, elma, mango veya kivi gibi incelik gerektiği kadar gerekli olmadığında kabuk şeritlerini hızla çıkarmanıza olanak tanır. Güvenlik her şeyden önce geldiği için, hangi aleti kullanırsanız kullanın, keskin olduğundan emin olun, meyveyi tutmadan önce iyice kurulayın, böylece elinizden kaymasın ve her zaman sağduyulu güvenli bıçak becerileri kullanın ve soyucu sizden uzağa dönük kullanın.

Şunlara da göz atın;

  1. Muz meyve mi, orman meyvesi mi?
  2. Kuru meyve: İyi mi kötü mü?
  3. Dondurulmuş meyveler nasıl hızlı çözülür?
  4. Meyve ve sebze arasındaki farklar nelerdir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?