Meyane Yaparken Un Yerine Ne Kullanabilirsiniz?
Meyane, yemekleri çorbaları bağlamanın en basit yollarından biridir. Basit bir şekilde eşit ölçüde un ve tereyağından hazırlanır. Peki un yerine meyane yaparken ne kullanabilirsiniz?

Meyane yemekleri, çorbaları bağlamanın en basit yollarından biridir. Basit bir şekilde eşit ölçüde un ve tereyağından hazırlanır. Tereyağı eklenir, eridikten sonra un eklenerek kavrulur. Farklı renklerde kavrulma derecesi ile farklı yemeklere eklenir. Ancak evde tam meyane yapmak için işe başladıysanız ve un olmadığını fark ederseniz ne yaparsınız? Un yerine kullanabileceğiniz malzemelerden biri mısır nişastasıdır.


Ununuz yoksa mısır nişastası en iyi seçeneklerden biridir. Tadı nötr ve kullanımı kolay, unla hemen hemen aynı koyulaştırma gücü ve tutarlılık sonuçlarına sahip olan bu ürüne mısır nişastası ekleyip eklemediğinizi kimse bilmeyecek. Buradaki en büyük fark, yağınızı doğrudan tavaya unu serpip çırpmaya başlarken, sıvılarınızı eklemeden önce mısır nişastasıyla önce bir bulamaç yapmanız gerekecek. Bunu, önce soğuk veya oda sıcaklığındaki sıvıya 1:2 oranında nişasta ekleyerek yaparsınız. Bulamacı hızlı bir şekilde çırpmak için bir çatal kullanarak nişastanın tamamen çözüldüğünden emin olun; topaklanma yok. Daha sonra, halihazırda ısınan tencerenizdeki veya tavanızdaki yağ ve sıvılara ekleyin (nişasta aktivasyonunun jelatinleşmesi için ısıya ihtiyacı vardır ve daha soğuktan sıcak sıvılara karıştırıldığında en iyi sonucu verir).


Kavrulmuş meyane yapmak istiyorsanız yağ olarak tereyağını kullanmanız gerekecektir; bu, daha fazla lezzet derinliği için kızartılabilir. Nohut unu gibi farklı bir un kullanabilirsiniz. Hem ununuz hem de mısır nişastanız bittiyse endişelenmeyin. Yoğunlaştırma görevini tamamlamak için patates nişastası, farklı un türleri, tapyoka nişastası gibi kıvam vericilerden kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Meyane nasıl yapılır?
  2. Meyanenizin rengi neden önemlidir?
  3. Kolay sos tarifleri
  4. Temel kesim teknikleri nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı