Maydanozun Hiç Bilmediğiniz 9 Kullanım Alanı
Yemeklerin içinde yaygın olarak kullanılan maydanoz, aslında farklı kullanım alanlarına da sahiptir. İşte, maydanozun şimdiye kadar hiç duymadığınız 9 farklı kullanım alanı:

Maydanoz, sağlık için çok faydalı olan besinlerden biridir. Özellikle et yemeklerinde yaygın olarak kullanılan maydanoz, hem aroması, hem de kokusuyla yemeklere farklı bir lezzet katar. Mezelerin üzerine ince ince serpiştirilen maydanoz, smoothie ve detoksların da ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak maydanozun kullanım alanları mutfakla sınırlı değil. İşte, maydanozun farklı kullanım alanları:

Evde maydanoz kalmadığı zamanlarda, maydanoz yerine kullanabileceğiniz ikameleri değerlendirebilirsiniz.

  1. Kepeği yok eder

Maydanozu yarım bardak suyun içinde bekletin ve suyunu süzün. Hazırladığınız bu suyla saçınızı durulayın. Kepek probleminin azaldığını göreceksiniz.

  1. Sivilceleri azaltır

Bir kase maydanozu ince ince kıyın. İçine 2 yemek kaşığı bal ekleyip karıştırın ve karışımı cildinize sürün. 10 dakika sonra yüzünüzü soğuk suyla durulayın.

  1. Ağız kokusunu giderir

Soğan ve sarımsaklı yemeklerin ardından 2-3 dal maydanoz yemek, ağız kokularını önemli ölçüde azaltır.

  1. Saçları parlatır

Bir kase kaynar suya bir avuç maydanoz atın. Su sarımsı bir renge döndüğünde birkaç damla limon suyu ekleyin ve soğumasını bekleyin. Şampuandan sonra bu suyla saçınızı durulayabilir, saçlarınızın yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Cilt tahrişine iyi gelir

Cildinizde tahriş olan bölgelere taze maydanoz yaprağı bastırarak kızarıklıkları azaltabilirsiniz.

  1. Mide bulantısını önler

Mideniz bulandığınız, 4-5 adet maydanoz yiyerek bulantınızı hafifletebilirsiniz. Maydanozun keskin kokusu, bulantılara iyi gelir.

  1. Kokuları azaltır

Kızartma veya ızgara yaparken tavanın içerisine 1-2 dal maydanoz atarak kötü kokuları engelleyebilirsiniz.

  1. Regl söktürücü etkisi vardır

Maydanozu çay şeklinde demleyebilir veya hazırladığınız bitki çaylarına ekleyerek regl söktürücü etkisinden faydalanabilirsiniz.

  1. Ödem attırır

Maydanoz yaprakları, limon dilimleri ve içmeyi suyunu birleştirerek doğal bir ödem içeceği hazırlayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Tuzun kullanım alanları
  2. Pişirme kağıdının kullanım alanları
  3. Pirincin kullanım alanları
  4. Diş macununun kullanım alanları
  5. Sütün kullanım alanları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video
Hindi But Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem
26 Aralık 2024 Masterchef: Son Ceket Verildi
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler